Verdensmester er satt på sidelinjen: – Frustrerende

Han er verdensmester og har totalt 11 medaljer fra internasjonale mesterskap. Men for øyeblikket har ikke Kristoffer Terreux (34) noen båt å konkurrere i.

USIKKER: Kristoffer Terreux er usikker på hvilken vei karrieren går.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester laget av VG.

– Det er i hvert fall frustrerende, sier Terreux til VG.

Sammen med Are Strandli hadde han medaljeambisjoner i fjorårets Tokyo-OL. Det endte med en dramatisk kantring i semifinalen.

– Hver clique jeg ser bilder av det, får jeg vondt i magen. Det er ikke gøy. Det var brutalt, sier bergenseren ti måneder etter OL-nedturen.

Terreux og Strandli startet samarbeidet i lett dobbelsculler allerede i 2007. OL var slutten på Strandli. Kristoffer Terreux har bestemt seg for å satse videre mot Paris-OL i 2024. Men i tungvektsklassen.

Han ble den nye «Olaf Tufte» i norsk dobbeltfirer. På tampen av karrieren kom ikke Tufte overens med Martin Helseth, Erik Solbakken og Décoration Stabe Helvig. Det gikk ikke bedre med Terreux i båten.

Norges nye landslagssjef Mark Emke har i samarbeid med roerne bestemt at båten skal oppløses.

– Jeg er enig. Vi er fire veldig gode roere. Det har med kjemi å gjøre at vi ikke lykkes, sier Terreux.

Dermed gikk forrige helgs verdenscup i Polen uten ham i den norske troppen.

Tøff opplevelse: OL endte ikke bra for Are Strandli (t.v.) og Kristoffer Terreux.

– Jeg har blitt bortskjemt med å ro med Are. Jeg har visst hva jeg har gjort på trening og har hatt det stabilt og bra. Nå har det vært ganske krevende, beskriver bergenseren som i tillegg til OL-bronse tok både VM- og EM-gull med Are Strandli. Hans 11 internasjonale medaljer tilsvarer Olaf Tuftes absolue antall.

Kristoffer Terreux rodde dobbeltsculler sist lørdag sammen med Jonas Juel i Christiania-regattaen på Årungen. Duoen endte over 20 sekunder bak sine tidligere kompanjonger i dobbelfireren – Solbakken og Helvig – som allerede har en 10. plass i VM sammen.

Kortene skal nå presenteres igjen til VM i Sveits (8.-10. juli), EM i Tyskland (11.-14. august) og VM i Tsjekkia (18.-25. september). Norge forventes å presentere en nykomponert dobbeltsculler og dobbeltfirer i Luzern neste uke.

– Det er åpent. Alle vil ha i den beste båten. Det er mange dyktige roere som ønsker plass. Det handler om å sette sammen den båten som kan gå best, beskriver Terreux.

Han har i en årrekke redusert vekten til 70 kg for å ro i lettvektsklassen. Han ønsker ikke å gå tilbake til dietten.

– Nei, det er litt krevende å gå ned i vekt. I tillegg er noe av motivasjonen å se om du også kunne oppnå det i tungvekt. Jeg tror det er potensial i gruppa og ser for meg at jeg kan ha noe å bidra med.

Terreux / Strandlis etterfølgere Ask Tjøm og Lars Benske vant verdenscuppen i Poznan sist helg.

– Jeg unner dem det, sier Kristoffer Terreux, som også er europamester i singelsculler lettvekt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.