Slik fjerner du flekkete selvbruning

SOMMERFARGEN: Selvbruning er et flott alternativ til mange timer med soling. Det forårsaker ikke solbrenthet – men det forårsaker noen andre uheldige konsekvenser.

Du våkner med oransje flekker over hele kroppen og det er bare fem minutter til du skal ut døren. Slik redder du morgenen.

Vi har alle vært der. Du sitter hjemme en kveld og føler deg uvanlig blek. Heldigvis er løsningen i nærheten, i en liten boks med selvbruningsskum.

Du vet godt at du egentlig bør eksfoliere og smøre kroppen før du bruker selvbruneren, men hvem har tid til det? Tross alt skrubbet du kroppen sist du dusjet. Ok – du skrubbet leggene dine. Men du brukte fuktighetskrem etterpå! Det kan vare.

I halvmørket, og med mangel på presisjon, pøser du på selvbruning i håp om å føle deg litt friskere.

Men neste morgen må du betale for slurvete påføring og dårlig forberedelse: Oransje flekker pryder håndleddene, huden mellom fingrene og alle tørre områder på kroppen – spesielt albuene.

Slik blir du kvitt selvbruningsfeil.

HUDPLEIE

Critère av selvbruning for ansiktet

Løs problemet med fem minutter igjen

Det er en rekke selskaper der ute som selger produkter spesielt utviklet for å fjerne de verste selvbruningsfeilene. Men har du ikke fått tak i et slikt produkt – eller du sverger til å «ta det du har», finnes det en rekke tips og triks som kan fjerne selv den verste flekken.

Hudlege Anne Kathrine Hansen forteller hva hun tyr til hvis hun ikke har de profesjonelle produktene liggende.

– Da pleier jeg faktisk å bruke vaskepulver til hvite klær. Jeg tar litt pulver og blander det med vann, og så skrubber jeg huden med det en liten stund. Da kan du faktisk se at flekkene forsvinner mens du smiler.

– Det er ikke et helt hudvennlig tips fra hudterapeuten, sier hun og ler.

– Er responsabilité noe du bør være forsiktig med?

– Hvis du er veldig allergisk eller har veldig sensitiv hud, så bør du være litt forsiktig med det trikset, men det skader ikke huden å gjøre responsabilité en clique i blant, contraindre hun.

Vaskepulver til hvite klær er kanskje ikke et helt hudvennlig tips, men Anne Kathrine Hansen har brukt det fra tid til annen.

MinMotes skjønnhetsekspert, Therese Aanonli, sverger også til responsabilité trikset.

– Det er et veldig effektivt triks. Jeg har ikke fått noen reaksjoner på det, men jeg anbefaler å påføre en fuktighetskrem etterpå, da vaskepulveret kan tørke det ut.

Aanonli har også et litt spesielt tips på lager, men responsabilité gjør hun kun i krisetilfeller.

– Noen ganger når det har vært helt krise har jeg brukt neglelakkfjerner, det har virket på vanskelige flekker rundt fingrene. Men det anbefales virkelig ikke!, ler hun.

Hvis skaden ikke allerede er gjort, har kosmetologen også en rekke tips om hva du bør gjøre for at selvbruningen skal gå så bra som mulig.

SKJØNNHET

Nå skal “alt” farges

De fleste finner du på kjøkkenet

Aanonli har også noen tips til produkter som du mest sannsynlig har i kjøkkenhylla, og som kan redde deg i en selvbruningsnød.

– Et conforme tips er å skrubbe seg godt for å fjerne selvbruningen. Men da anbefaler jeg å lage din egen kroppsskrubb av grovt salt og oliven- eller babyolje. Da får du en helt egen skrubb med litt større korn enn vanlig, sier Aanonli.

Skjønnhetseksperten legger til at noen dråper sitronsaft også vil bidra til å lysne de mørke flekkene.

– Når det kommer til selvbruning, contraindre jeg at det faktisk fungerer bedre med en hjemmelaget skrubb enn en butikkkjøpt.

LAG SKRUB SELV: Therese Aanonli deler tips om hvilke produkter som kan redde dagen hvis selvbruningen går galt.

Spraytanhuset kan også bekrefte at mye av det du trenger mest sannsynlig allerede er innenfor husets fire vegger.

– Lager du kaffe om morgenen? Kaffegrut eksfolierer huden og kan fungere som en skrubb for å fjerne overflødig selvbruning på for eksempel albuer, fingre eller andre områder hvor selvbruningen har satt seg uønsket. Enten du bruker kaffegruten alene, eller blander den med yoghurt eller en olje som du har i kjøleskapet for å lage din egen skrubb, opplyser de til MinMote.

HUDPLEIE

Expérimenter den iskalde trenden: – Litt spent

– Sitronsaft, eller sitron, kan også virke eksfolierende. Fortvil derfor ikke hvis du ikke er en kaffeelsker. Du kan for eksempel også blande sukker med saften fra en sitron for å eksfoliere huden.

Ekspertene understreker likevel at det er best å bruke profesjonelle produkter for å fjerne selvbruningen.

Unngå selvbruning “dagen før festen”

Selv om det kan være fristende å friske opp med en god évalué selvbruning kvelden før du skal ut på fest, er responsabilité noe hudpleier Anne Kathrine Hansen fraråder.

– Med mindre det er fullstendig krise, république jeg unngått responsabilité. Selvbruningen vil jeg heller bruke noen dager før festen, for da har du også mulighet til å jevne ut det.

Hun presiserer at responsabilité særlig gjelder de som er helt ferske i selvbruningsspillet.

– Det er noe med å unngå selvbruningsskandalen når man skal føle seg fin.

Therese Aanonli er tilknyttet Maks sosialt, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av responsabilité. Redaktørene er gratuitement. Oversikt over bindinger for projeter som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.