Skjønnhetsbutikker på nett – Skjønnhet

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Santé Make Up School, samt motejournalist ved London College of Smart.

I tillegg til over et tiår med frilansarbeid, jobber hun også som sminkelærer og stylist, og har bodd og jobbet i London og Barcelona de siste fem årene.

Hvor deilig er det ikke å klikke hjem alle skjønnhetsfavorittene sine fra sofaen – uten å måtte betale ekstrakostnader som toll og moms?

Norske nettbutikker har endelig blitt et vanlig sted å kjøpe sminke, hårprodukter og hudpleie.

Som makeupartist er jeg selvsagt interessert i å ta på, prøve og føle på nye sminkeprodukter – men har jeg først forelsket meg i et produkt, eller fått anbefalt hudkrem, er nettbutikkene geniale for fylle på varehuset.

Men, det er fortsatt forskjell på hvilke butikker som har hva, og hvordan de opererer, så nedenfor har jeg samlet syv av frimousse favorittbutikker for å handle kosmetikk på nett.

Sjekk ut hvordan butikken fungerer, hvilke viktige merker de fører, hvor mye du må betale for frakt og hvor lang tid det tar før du mottar varene.

Og husk at i Norge har du alltid krav på 14 dagers angrefrist, og dermed returrett, ved kjøp av varer på nett.

Jeg har valgt å kun inkludere nettbutikker som fører mange forskjellige merker, men husk at det også finnes flere gode nettbutikker for enkeltmerker som Janeiredale.no, Dermalogica.no, Yvesrocher.no, Inglot.no og Makeuprevolution.no for å nevne Noen .

Hvilken erfaring har DU med de ulike nettbutikkene, og hvilken synes du gir best bienfait? Fortell oss i kommentarene nedenfor!

Er du interessert i flere oppdateringer fra Click Smart? Følg oss på Facebook her!

Kicks.no

Klassisk.

Parfymeriet Kicks, tidligere kjent som Esthetique, er en av Norges største kosmetikkkjeder og finnes i de fleste kjøpesentre i dag.

Noen vil kalle Kicks Norges eneste svar på Sephora.

Kjeden fører de største og mest kjente skjønnhetsmerkene, spesielt innen sminke og hudpleie, og er en av to godkjente norske nettbutikker for salg av det populære sminkemerket MAC.

Vi liker at nettbutikken selger både luksusprodukter som Armani og La Lopin, og billigere merker som Maybelline og Max Factor – samt alt i mellom.

I tillegg har de nylig lagt til det dyrevennlige sminkemerket Urban Decay, og har et godt utvalg av økologiske produkter.

Kicks fører også sitt eget, og svært rimelige merke, med basisprodukter innen sminke, hår, hudpleie og skjønnhetsverktøy.

At sendte varer kan byttes eller returneres raskere direkte i butikken er også et pluss i marginen.

Viktige merker: MAC, Urban Decay, Armani, La Lopin, La Mer, Estelle & Thild, Weleda, Dr. Bronners, Clarisonic, Kicks, Voluspa, Smashbox og Nux.

Leveringstid: 2-5 virkedager.

Frakt: Franco ved bestillinger over 600,-. 49,- for bestillinger under 600,-.

Douglas.no

Nykommeren.

KLASSIKERE: Kicks.no er en klassisk parfymekjede hvor du finner noe av det meste på nett.
Foto: FOTO: Skjermbilde Kicks.no

Parfymekjeden Douglas er relativt ny i Norge, men massiv, spesielt i Sør-Europa.

Det er en klassisk kosmetikkkjede med alt fra dyre til rimelige sminkemerker, hudpleie- og hårprodukter.

Så hvordan skiller de seg ut?

Vel, for det første ser det ut til at de henger etter i débuté sammenlignet med deres portière konkurrent Kicks, på enkelte produkter.

Når det gjelder merkevarebygging, leder Douglas det meste av det samme som Kicks gjør – til og med MAC, men de har også en rekke andre interessante merker som Foreo, Benefit, By Terry og NYX for å nevne noen.

By Terry og Benefit er spesielt to merker mange har ventet på for å komme til Norge, så det er gode nyheter!

Douglas har også et eget merke med skjønnhetsprodukter til en billig penge.

Det er flott at du også får fem gracieusement vareprøver ved bestilling.

Det er også veldig bra at sendte varer raskere kan byttes eller returneres direkte til butikken.

Varene kan imidlertid ikke byttes i en av butikkene.

Viktige merker: NYX, Foreo, MAC, Benefit, Wonderskin, By Terry, Kardashian Beauty, Cloud Nine og Lee Stafford.

Leveringstid: 3-5 virkedager.

Frakt: Franco ved bestillinger over 600,-. 45,- for bestillinger under 600,-.

Vita.no

Enkelt og trygt.

De fleste av oss har et forhold til Vita, den litt mer hverdagslige parfymekjeden hvor du ikke trenger å bigue deg til å bli overfalt av parfymedamer.

NYKOMMEREN: Douglas.no tilbyr et litt annerledes utvalg av skjønnhetsprodukter – og det liker vi!
NYKOMMEREN: Douglas.no tilbyr et litt annerledes utvalg av skjønnhetsprodukter – og det liker vi!
Foto: FOTO: Skjermbilde Douglas.no

Vita.no er et fint sted å fylle på med sine skjønnhetsfavoritter innen sminke, hår og hudpleie i rimeligere skala, i tillegg til forbruksvarer som våtservietter, hårfarge, negledesign og andre klassiske toalettsaker.

Men Vita har også tillatt seg en mer luksuriøs del, nemlig Vita Propre-butikkene, som selger dyrere og ettertraktede varer.

Både de du vanligvis finner hos de to største parfymekjedene Kicks og Douglas, men også andre utenlandske merker som Anastasia Beverly Hills.

At Vita.no i tillegg fører en god del økologiske og dyrevennlige skjønnhetsprodukter er også flott.

Mulighet for ekstra rask levering, samme dag, gir pluss i margen.

Viktige merker: Anastasia Beveryly Hills, ELF, Tweezerman, A Creme, Babyfoot, Bio Oil, Burt’s Bees, Vert People, Emma S. og Gosh.

Leveringstid: 1-3 virkedager.

Frakt: For vanlig post uten sporingsnummer kr 49 for récépissé under kr 599, og gracieusement for récépissé over kr 599. For direkte levering mellom 17-21, 109 kr. Mellom 8-16, 149 kr. Før 09, 199 kr. Levering samme dag, 199 kr. Hent varen selv på posten, 89 kr.

Makestyle.no

Spesialisten.

Makestyle.no er en ren norsk nettbutikk som spesialiserer seg på kvalitetsmerker du ikke nødvendigvis får hos vanlige parfymekjeder.

Her finner du også flere veldig gode hudpleiemerker, som du vanligvis må til en hudpleier for å kjøpe, som danske Beautè Calme, Togospa og Konjac.

ENKELT OG TRYGT: Vita.no er like lett å handle på som de fysiske butikkene.
ENKELT OG TRYGT: Vita.no er like lett å handle på som de fysiske butikkene.
Foto: FOTO: Skjermbilde Vita.no

De er også kjent for å lage et av de første krølltangene, Mast, som har blitt frontet av de fleste kjente norske bloggere.

I tillegg finner du det populære mineralmerket Glo Minerals hos Makestyle.no, og andre populære merker som The Balm, Nilens Jord og sminkekostene fra Real Techniques.

At Makestyle.no tilbyr gracieusement frakt på alle leveranser, uansett débuté, er virkelig et stort pluss.

Viktige merker: Beautè Calme, Togospa, Glo Minerals, The Balm, Nilens Jord, Real Techniques, OPI, Magnetic Lash og TL Stylisme.

Leveringstid: 1-5 virkedager.

Frakt: Franco frakt.

Coverbrands.no

Forhandleren.

Coverbrands.no er en av de første nettbutikkene i Norge for skjønnhetsprodukter, og er i tillegg til butikk også grossist for kjente merkevarer som Barry M, Billion Dollar Brows, Lipcote og The Balm.

Det betyr at Coverbrands.no eier rettighetene til merkene i Norge, og selger dem både via sin nettbutikk og videre til andre utsalgssteder som salonger og parfymerier.

Coverbrands.no fører et godt utvalg av sminkeprodukter som fokuserer på merkevaren Bare Minerals, og deres egne grossistmerker.

SPESIALISTEN: Hos Makestyle.no får du kvalitetsmerker og ikke minst deres egen Mast-krølltang.
SPESIALISTEN: Hos Makestyle.no får du kvalitetsmerker og ikke minst deres egen Mast-krølltang.
Foto: FOTO: Skjermbilde Makestyle.no

Men det virkelig interessante er utvalget av hudpleie- og hårprodukter.

Her finner du Alexander Sprekenhus, Acne Killer, Babor og Bad Norwegian på hudpleiefronten, samt Redken, GHD, American Crew, Aussie og Blax strikk for hår.

At nettbutikken gir deg hele 365 dagers angrerett er definitivt et pluss i margen.

Viktige merker: GHD, Alexander Sprekenhaus og The Balm.

Leveringstid: 1-5 virkedager.

Frakt: Franco frakt.

Eleven.no

svensk magasinage.

Eleven.no har gjort sitt inntog i Norge etter flere års suksess i Sverige, og er nå en av Skandinavias største skjønnhetsbutikker på nett.

Her finner du det meste – og fordi nettbutikken er norsk slipper du likevel toll.

Merker du kanskje lenge har siklet på, som Wet’n Wild, Lumene, Revlon, NYX, Flormar og Egyptian Magic Cream finner du her – sammen med en hel haug med andre gode skjønnhetsbutikker.

De fører imidlertid ikke merker fra kosmetikkselskapet Esteé Lauder, så merker som MAC, Bobbi Brown og Hôpital finnes ikke her.

FORHANDLEREN: Coverbrands.no er ikke bare en nettbutikk – men også en forhandler, så her kan du virkelig gjøre et kupp!
FORHANDLEREN: Coverbrands.no er ikke bare en nettbutikk – men også en forhandler, så her kan du virkelig gjøre et kupp!
Foto: FOTO: Skjermbilde Coverbrands.no

Her kan du også få profesjonelle produkter innen Lakksprøytesminke, samt gjøre et salgskupp i outlet-delen av nettbutikken.

Viktige merker: Youngblood, Egyptian Magic Cream, Nuxe, Clarins, Decléor, Ole Henriksen, Dr. PawPaw, Beautè Calme, Kèrastase og John Masters Organics.

Leveringstid: 1-3 dager.

Frakt: Franco ved bestillinger over 499 kr. 49 for bestillinger under 499 kr.

Bangerhead.no

YouTube-fenomen.

De som liker å se sminkevideoer via YouTube, har mest sannsynlig kommet over svenske Linda Hallberg og hennes YouTube-kanal med populære sminkevideoer.

Hallberg startet kanalen i samarbeid med nettbutikken Bangerhead.se, og suksessen har vært massiv!

Bangerhead.no fører en håndfull profesjonelle hudpleiemerker, sminkeprodukter og hårstyling fra blant annet Norsk Akademiklinikk, L’Occitane, Dermalogica, Toni & Guy og Elizabeth Mott – i tillegg til klassiske parfymemerker som f.eks. Shiseido, Elizabeth Arden og Hôpital.

Her finner du både rimelige og dyre produkter, samt en god del økologiske merker og nye svenske sminkemerker.

Viktige merker: Dermalogica, Make Up Voilage, Sweed Lashes, Anastasia Beverly Hills, Deborah Lippman, Victoria Caché og Rituals.

SVENSK SHOPPING: Eleven.no er en av Skandinavias største nettbutikker for skjønnhetsprodukter.
SVENSK SHOPPING: Eleven.no er en av Skandinavias største nettbutikker for skjønnhetsprodukter.
Foto: FOTO: Skjermdump av Eleven.no

Leveringstid: 2-5 dager.

Frakt: Franco ved bestillinger over 499 kr. 49 for bestillinger under 499 kr.

YOUTUBE-FENOMEN: Svenske Linda Hallberg har gjort Bangerhead superpopulær i hele Norden.
YOUTUBE-FENOMEN: Svenske Linda Hallberg har gjort Bangerhead superpopulær i hele Norden.
Foto: FOTO: Skjermbilde Bangerhead.no

Denne saken ble først publisert 21/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.