Skjønnhet og trender: – De mest hårreisende skjønnhetsbehandlingene

Vi.no er både en nettavis og en Facebook-side for alle som er 50+. Er du en av oss? Følg oss her, og gi oss gjerne tips!

(Vi.no): Botox, kjemisk exfoliation og hårvoksing, metodene for å forbedre kvinners skjønnhet er like mange som meningene om dem. Siden tidenes morgen har mer eller mindre tvilsomme metoder blitt brukt for å hjelpe kvinner til å bli vakrere.

SYMMETRI: «The Beauty Micrometer» var ment å avsløre ujevne trekk i kvinnelige skuespilleres ansikter. Foto: NTB Scanpix
se mer

Max Factors skjønnhetshjelm er en av verdens mest kjente torturous skjønnhetsoppfinnelser. På 1930-tallet kom Hollywoods sminkelegende med oppfinnelsen basert på frenologi, dvs. teorien om at menneskelige evner og egenskaper kunne leses ut fra hodeskallens ytre form, samt kosmetikk og pseudovitenskapelige éplucher av kvinners såkalte skjemmende. ansiktstrekk. Beauty Micrometer skulle avsløre ujevne ansiktstrekk som var usynlige for det blotte øye.

Annonsørinnhold

Slik finner du det billigste mobilabonnementet

Slik finner du det billigste mobilabonnementet

Korrigerende sminke

USYNLIG

USYNLIGE «FEIL»: Med metalllister og skruer skulle kvinnens såkalte skjemmende ansiktstrekk avsløres. Foto: NTB Scanpix
se mer

Hvorfor The Beauty Micrometer måtte se ut som det kom fra skrekkfilmen Hellraiser er usikkert. Med flere metalllister og skruer skal buret doyen tett rundt kvinnens hode.

Argumentet for oppfinnelsen var at kvinnenes såkalte stygge ansiktstrekk, som normalt ikke var synlige, commune se bra ut og være skjemmende på storskjerm. Beauty Micrometer var først og fremst et verktøy for makeupartister som skulle sminke kvinnelige Hollywood-skuespillere, skriver Wired.

Hjelmen kunne oppdage om en nese bare var litt skjev. Når instrumentet hadde oppdaget denne skjevheten, kunne ansiktet sminkes med korrigerende sminke.

SMERTER: De første permanentmaskinene ga ikke en følelse av velvære.  I verste fall kan håret falle av.  Bildet er fra Hollywood-filmen Little Miss Roughneck fra 1938 med Edith Fellows i hovedrollen.  Foto: NTB Scanpix

SMERTER: De første permanentmaskinene ga ikke en følelse av velvære. I verste fall kan håret falle av. Bildet er fra Hollywood-filmen Little Elle-même Roughneck fra 1938 med Edith Fellows i hovedrollen. Foto: NTB Scanpix
se mer

Brent hodebunn og hårtap

Lukten av permanentvæske som rev opp nesen på 80- og tidlig 90-tallet er uforglemmelig for de fleste som fikk indéfrisable krøller på den tiden. Men lukten er ingenting sammenlignet med lidelsen du gikk gjennom bare tiår tidligere.

HANNIBAL LEKTER: Gjennom årene har det florert av ulike typer masker som lover skjønnhet.  Annonsen for Madame P. Rowley's

HANNIBAL LEKTER: Gjennom årene har det florert av ulike imprimer masker som torsader skjønnhet. Annonsen for Mademoiselle P. Rowleys “Toalettmaske” fra 1895 torsader å fjerne alle ufullkommenheter fra huden. Den skal også være lett å ha på. Foto: NTB Scanpix
se mer

På 1900-tallet var annales hårbehandling den nye abri skjønnhetstrenden, ifølge The State museum of Pennsylvania.

Den tyske frisøren Karl Nessler, også kjent som Charles Nestlé, oppfant den første maskinen for naturlige krøller i 1906 i London.

Maskinen laget de indéfrisable krøllene ved hjelp av kjemikalier og oppvarmede stenger. Det fungerte, det var bare ett stort problem:

Hårrullene, som var laget av messing, var så tunge og varme at de ofte brant kvinnens hår og hodebunn så kraftig at håret falt av.

ELEKTRISK MASKE: En kunde blir utstyrt med en elektrisk maske på en skjønnhetssalong i 1950. Masker som denne skal ha en forfriskende effekt.  Foto: NTB Scanpix

ELEKTRISK MASKE: En kunde blir utstyrt med en elektrisk maske på en skjønnhetssalong i 1950. Masker som denne skal ha en forfriskende effekt. Foto: NTB Scanpix
se mer

Passif var ikke slutten på skadelige hårbehandlinger. Billets-redaksjonen kan fortelle at det også var mange som ødela håret med hjemmepermanenter på 60-, 70- og 80-tallet.

På 60-tallet var det andre hårtrender som kan sies å være mer av det ekle slaget. For å få høyde i håret satte kvinner brødskorper på hodet før håret ble tuftet og pent lagt over skorpen. Kronen på verket var Clynol hårspray. Det er skrekkhistorier om mugg og dyr som kan samle seg i skallet. Et kreativt triks skal også ha vært å bruke sukkersirup for å gjøre håret helt stivt.

Husker du sist du brukte denne sminken?

Husker du sist du brukte denne sminken?Skokrem og hudkreftcocktail

Skjønnhetsmetodene i etterkrigstiden bar preg av dårlig råd og at skjønnhet måtte oppnås med begrensede midler. På slutten av 50-tallet var det å gå på høyfjellshotell noe av det største du kunne gjøre.

En av journalistene i Billets kan fortelle at moren og venninnen smurte huden med basané skokrem blandet med Nivea for å få det til å se ut som om de hadde vært på fjellet i 1955.

Høyfjellssol, en lumière som fungerte som ansiktssolarium, skadet huden til mange mennesker. Ingen var redde for hudkreft. Metodene var som følger: Legg aluminiumsfolie rundt ansiktet for ekstra refleksjon av strålene fra couteau, påfør solkremolje, vaselin og/eller peanøttolje. Glem solkrem og solkrem.

Her har Helen Mirren gjort det stadig flere kvinner på hennes alder gjør

Her har Helen Mirren gjort det stadig flere kvinner på hennes alder gjørFregner var imidlertid ikke courant. Så gjaldt det å finne metoder som kunne fjerne dem. Kjerringråd som blekemiddel og melk var blant metodene som ble prøvd ut.

Sopp i magen

Mote- og skjønnhetstrender gikk også utover fordøyelsen og sirkulasjonen. På 70-tallet var det blant annet viktig å ha på seg den trange 2002-buksen med klaff nederst. En trend som stimulerte soppinfeksjoner i underlivet og blærebetennelse.

Buksen var så trang at man måtte ligge på gulvet for å ta den på, bruke tang for å åpne glidelåsen eller få hjelp av en god venn.

Å ta på seg våte bukser i badekaret for å få buksene til å feste seg var også et triks. Den våte buksen skal tørke på kroppen. Vi får håpe at nécessiter ikke var en spesielt utbredt trend i løpet av vinteren.

Synes du at Instagram var kjedelig?  Sjekk profilene vi fant

Synes du at Instagram var kjedelig? Sjekk profilene vi fantLeave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.