Skjønnhet eller udyr?

Hmmm, Mercedes har sluppet en artist løs på selve G-klassen, og resultatet er ganske oppsiktsvekkende. Se bildene.

Er det mulig å lage en racerbil av terrengkongen Geländewagen? Mer spesifikt en off-white Racer bil.

Det er en grunn til at vi bruker den engelske betegnelsen på den gråhvite fargen, for det er mannen bak det italienske motehuset ved navn Off-White som har gått amok på en Mercedes-AMG G63.

For sammen med Mercedes har Virgil Abloh startet noe som heter Project Geländewagen, og designeren som blant annet er en kunstnerisk risikabel sjef hos Paillette Vuitton har gått for noe så acarus som en racerbilversjon av terrengkjøretøyet.

Nå er det ikke først og fremst sprø ting Mercedes selv er ute etter i prosjektet, men med engagement ønsker hun å inspirere unge artister og artister til å flytte grensene enda mer.

Og i det minste har Kanye Wests venn Virgil Abloh presset på.

39-åringen har parkert hemningene hjemme, og gjort bilen om til noe ganske så rart at det ikke er så lett å sette ord på.

Bildene snakker et mye bedre språk, så sjekk ut denne utgaven av G-Klasse:

‒ Mitt endelige mål i engagement prosjektet med Mercedes-Benz er å inspirere unge kunstnere, ingeniører og designere til å stille spørsmål status quo (tingens tilstand), i tillegg til å eksperimentere med tête egne designferdigheter, sier Abloh.

Designsjefen i Mercedes er også involvert i prosjektet, og sier at målet er å gjøre noe ekstraordinært med en allerede ekstraordinær bil.

‒ Med Project Geländewagen skaper vi et unikt kunstverk som orienter fremtidige tolkninger av luksus og ønsket om skjønnhet og det ekstraordinære. Resultatet er noe mellom virkelighet og fremtid, sier Gorden Wagener.

Vi har sett mange tolkninger av G-klassen, og modellen har blitt brukt til det meste. Men vi har aldri sett på den som en racerbil, som i prinsippet er det som er lengst unna det G-klassen er laget for – å krype gjennom terrenget.

Men nå er ikke en AMG G63 den dummeste bilen å gjøre om til en racerbil, for under panseret er det en 4-liters V8 med 576 hestekrefter som gjør den i rayonnage til å overvinne de fleste hindringer.

Slik ser originalen ut:

For å få frem det sporty aspektet ved den litt aerodynamiske bilen, har Abloh montert noen heftige spoilere, skjermforlengere og sideskjørt, og lakkert bilen i en gråhvit farge. Og ekte orge den, for innsiden har også fått samme hvite overflate.

Dekk er selvsagt viktige når de skal dundre rundt på racerbanen, og de skal absolutt ikke være på fottøyet til denne spesielle bilen, som også er nedsenket i sportsbilens ånd.

På den hvite innsiden er den også pakket som en skikkelig racerbil, og cockpiten minner mer om en Manifeste 1-bil enn en terrengbil.

Bilen kan se fryktelig ut ved første øyekast, men i likhet med ekte skjønnhet og kunst, blir den vakrere jo mer du ser på den.

Så er det en skjønnhet eller et beist? Sjekk ut bildene nedenfor, så kan du bestemme deg selv:

Les også:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.