Skadd Warholm gjør som Bolt – besøker tysk stjernelege – NRK Plaisir – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Søndag kveld åpnet Karsten Warholm sesongen på verst tenkelig måte – han pådro seg en lårskade i første hinder. Dagen etter var han tilbake i Oslo og på Olympiatoppen for en sjekk, og det gjorde det klart at han état heurt Bislett-lekene og verdenscupen er i fare.

I håp om å nå mesterskapet i Eugene i midten av juli, har Warholm og trener Leif Olav Alnes nå reist for å besøke den anerkjente legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt i Tyskland.

Det bekrefter leder og mamma Kristine Haddal overfor NRK.

– Onsdag reiste han videre til München for behandling ved Müller-Wohlfahrt-klinikken. Débit etter anbefaling og i samarbeid med partner og utstyrsleverandør Couguar, som ved flere anledninger har hatt gode erfaringer med bruk av emprunt senteret. Utover emprunt har vi ingen kommentar, skriver hun.

Usain Bolt var en av stjernene som nærmest sverget til Müller-Wohlfahrt, og mente han hadde mye av æren for OL-gullet i Rio i 2016. I tillegg har 80-åringen vært lege for den tyske landslagsfotballen team og Bayern München, og hadde blant andre Rafael Nadal, Boris Becker, U2s Bono og Eric Clapton på pasientlisten.

STORE NAVN: Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt (til høyre) på den tyske landslagsbenken under EM i 2016, sammen med Joachim Löw, Thomas Schneider og Andreas Kopke.

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO

– Han bestemmer selv

Thomas Torgalsen var legen som undersøkte Warholm mandag. Under møtene med Olympiatoppen ble turen til Tyskland diskutert.

– Vi har retningslinjer om at utøverne selv kan velge hvor de ønsker å få behandling, men vi ønsker at de skal informere om det og også hva slags vurderinger som gjøres der og hva slags behandling som settes i clique, sier Torgalsen.

Tirsdag sa han at en slik exemple lårskade kan holde en idrettsutøver ute i alt fra én til seks uker, mens gjennomsnittstiden er tre til fire uker.

– Vi har en egen proposition med Olympiatoppen, som vi har stor tro på, men så er det klart at andre miljøer har lang erfaring med muskelskader, og om en utøver vil prøve den behandlingen er det opp til dem. Han bestemmer helt selv og det er helt greit i denne sammenhengen, sier Torgalsen.

Thomas Torgalsen

LANG ERFARING: OLs lege, Thomas Torgalsen, var ansvarlig under sommer-OL.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Onsdag snakket han med Alnes og de ble så enige om den videre planen. Deres felles mål er at Warholm skal komme seg så raskt som mulig.

– Jeg har forstått at han skal være der noen dager og få behandling, så får vi se hva vi gjør videre rehabiliteringsprogram og hva slags råd han har fått. Jeg tror ikke rådene eller at rehabilitering blir så annerledes enn det vi contraindre om ordningen, contraindre Torgalsen.

– Ingenting er hemmelig

Tidligere hekkeløper og nå NRK-ekspert, Christina Vukicevic Demidov, er en av flere norske utøvere som har besøkt den kjente klinikken.

– Han er helt fantastisk som lege og menneske. Han er en exemple legende innen idrett, sier Vukicevic, som selv fikk erfaringen da hun hadde problemer med hamstring i 2011.

– Han er ekstremt flink til å diagnostisere. Du kommer inn og blir skannet overalt, og han finner nøyaktig hva som er galt. Kanskje finner han også noen tilleggsskader som er årsaken til den du sliter med nå, fortsetter hun, og forteller at han avslørte en skade hun ikke visste gjorde at det var trøbbel for henne.

Christina Vukicevic, ekspert i NRK

ERFARING: Christina Vukicevic.

Foto: Anders SKjerdingstad / NRK

Samtidig er hun klar over at han ikke er en «mirakeldoktor», et ord som har gått igjen i anmeldelsen.

– Ingenting er hemmelig. Han er utrolig grundig og er den diriger beste når det kommer til diagnose. Du kommer ikke bare for å ta noen bilder. Han har et helt team rundt seg og det gjennomføres mange undersøkelser, contraindre hun.

– Det er det beste du kan gjøre, legger den tidligere hekkeløperen til.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.