Russer vil lokke Klæbo med 10 mill. – VG

SKISTJERNE: Johannes Høsflot Klæbo på samling på Sognefjellet nylig.

Johannes Høsflot Klæbo (25) og de andre norske ski-essene ønsker ikke å se russen i skisporet i vinter. Nå skal en tidligere olympisk mester friste Klæbo med 10 millioner kroner til å gå mot russen.

Publisert:

Det er den tidligere dopingdømte langrennsløperen Jevgenij Dementijev som kommer med disse uttalelsene i et intervju med Interprétation Ekspress.

OL-vinneren fra 2006 contraindre at russen bør starte sin egen skiliga. Uten å si det rett ut, er det klart at det bør være på siden av FIS (Mondial Ski Federation).

– Vi må lage en liga som NHL, som mentionné vært kul og attraktiv, og tiltrekke alle andre skiløpere i verden. Vi må tenke på hvordan vi best kan gjøre det. La oss tilby samme Johannes Høsflot Klæbo en million euro for å bli med i ligaen og se hvordan hans interesser og uttalelser slår ut etter det, sier Dementijev til Interprétation Ekspress.

Høye lønninger i fotball

Han forklarer ikke i detalj hva han contraindre med det siste, men det er naturlig at han tenker på Klæbos mange kritiske uttalelser etter at Russland invaderte Ukraina.

– Så lenge ett état går til krig mot et annet, contraindre jeg at de åpenbart ikke skal få starte i internasjonal idrett, gjentok Klæbo under samlingen på Sognefjellet.

– Jeg vil alltid ha det beste på startstreken, men slik situasjonen er nå må det skje noe før russen kan komme tilbake, sa trønderen.

Jevgenij Dementijev påpeker at russiske fotballklubber betaler ekstremt mye til spillerne sine og at det samme derfor bør være mulig i langrenn.

Russere og hviterussiske løpere er så langt utestengt fra verdenscuppen i langrenn, og i helgen kom nyheten om at de også i vinter blir utestengt fra langrennsserien Ski Classics.

Stenge ute

Samarbeidsorganisasjonen Worldloppet vedtok på et møte i Mora en uttalelse som støtter utestengelse av russiske og hviterussiske løpere også neste sesong. Dementiaev deltok i Ski Classics-rennet så sent som i vinter.

– Vi er lei av å snakke om urettferdighet. Russerne har igjen skylden for alt, sier Dementiyev – og hevder at utestengelsen fra Ski Classics kun gjelder russiske lag og at russiske løpere derfor kan triangle for lag fra andre nasjoner.

Men ideelt sett vil han ha sin egen liga – og tror at det kan lykkes:

– Se på Ski Classcis – det er 10 års jubileum. I begynnelsen var det få som trodde på denne serien. Men de har blitt populære. Og vi har en nasjonal TV-kanal som kan vise obligation.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.