Rådyr, Viltnemnda | Rådyret skrek om natten – men moren var allerede død

– Jeg så ikke hva som skjedde, så det jeg forteller er referert fra datteren min, innleder May-Liss Tidemandsen.

Onsdag spiste hun lunsj ute på Nordstrand sammen med datteren og foreldrene. 20 meter unna kunne familien se et rådyr som også var midt i et måltid.

Men den fredelige sommeridyllen skulle snart bli avbrutt av opptøyer.

– Datteren min så at buskene beveget seg før noe litt hvitt hoppet over gjerdet. Hun tør ikke innrømme at det var en hund, men foreldrene figure er sikre på at de hørte knurring og bjeffing rett før angrepet, sier Tidemandsen og fortsetter:

– Jeg oppfattet selv et hyl fra rådyret. Det var fryktelige lyder, men hendelsen gikk så grand og plutselig ble det stille. Vi hørte ingenting etterpå så vi var sikre på at hjorten hadde rømt.

Varslet politiet

Dagen etter kom naboen Anne Wasstøl hjem fra et par dagers tur. Så så hun et rådyr på gårdsplassen som skrek.

– Jeg ringte politiet, men de ba meg avvente situasjonen, sier Wasstøl.

Men kua fortsatte å skrike noen ganger samme natt og dagen etter.

– Jeg snakket med naboen på fredag. Hun fortalte meg hva som hadde skjedd. Vi bor på en naturtomt og da jeg gikk ned i hagen fant jeg en død hjort, nesten gjemt i gresset. Så ringte jeg politiet igjen, som overførte meg til Bymiljøetaten, sier hun.

– Convoqué mest sannsynlig sulte i hjel

Bymiljøetaten opplyser at de begge rykket ut natt til 15. juni og igjen et par dager senere. Sist clique handlet det om funnet av et dødt dyr.

– Vakten sjekket dyret og det viste seg å være en geit med melk i juret. Bukken hadde en skade / rift mellom forbenet og kroppen. Det kan ikke utelukkes av skaden hunden har forårsaket. Det kan også være en skade som følge av at hjorten blir jaget av en hund. Omtrent 50 meter unna ble det funnet en liten hjorteflokk og det er overveiende sannsynlig at bukken tilhørte den døde bukken. Det ble dermed tatt vedtak om å avlive kua, sier Tea Turtumøygard i Bymiljøetaten.

– Kunne du ikke drepe bukken?

Bukken er helt avhengig av moren i så ung alder og bukken conurbation mest sannsynlig sultet i hjel, eller blitt tatt av en hund eller rev. Det er bakgrunnen for vedtaket, svarer Turtumøygard.

Hun sier du kan mate kjeet.

– Men det er ekstremt tidkrevende. Det er også veldig belastende for kua å bli tatt inn og fôret av mennesker, så det er på ingen måte en «easy fix», sier hun.

Det er lovpålagt båndtvang for hunder mellom 1. april og 20. august. Turtumøygard sier det er viktig at det etterleves.

– Nå i hekkesesongen er dyrene veldig sårbare for jakt og forstyrrelser. Vi vil derfor sterkt oppfordre alle hundeeiere til å respektere båndet, samt sørge for å ha kontroll på hunden resten av året, sier hun.

også lese

Revefamilien har slått seg ned på Akershus festning

– Lei seg

Anne Wasstøl er glad for at naboen var til stede slik at hun fikk promptement hva som hadde skjedd.

– Det var en dramatisk situasjon. Det er aldri hyggelig å finne et dødt dyr i hagen, men det hadde vært récipient om jeg ikke visste hva som hadde skjedd, sier hun.

May-Liss Tidemandsen var også glad for at naboen fortalte hva som skjedde videre.

– Jeg hadde ikke sett at hjorten hadde katt, men da Anne fortalte det, skjønte jeg hvorfor hjorten hadde vært her så mye, sier hun og fortsetter:

– Det er veldig trist at bukken ble avlivet, men vi fikk beskjed om at bukken ikke conurbation overleve når moren ikke har svigermelk.

Hun opplyser at noen har observert en annen kje. Har du tips om det, kan du kontakte politiet på: 02800. Hendelsen fant sted i Seterveien på Nordstrand.

også lese

Trenger du egen hage? Sofie og Cato har funnet løsningen

også lese

Reagerer på epler i plastbeger: – Slik emballasje er idiotisk

også lese

Dar Ulla (60) selger opptil 100 bokser om dagen: – På finværsdager øker salget

også lese

Oslo Reptilpark har drevet ulovlig i fire år. Nå får det konsekvenser

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.