Nadal forbløffet McEnroe i gigantduell – senket Djokovic med ellevill tennis – NRK Badinage – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

– Det har ikke vært lett, sier Nadal til NRK.

Spanjolen møtte et fullsatt presserom klokken 01.45 natt til onsdag, nøyaktig 30 minutter etter at han senket Djokovic i en kamp som varte i 4 timer og 12 minutter.

Da seieren var sikret smilte spanjolen bredt og så opp på tribunen. Han var tydelig rørt etter maktdemonstrasjonen mot verdenssenatoren. På spørsmål fra NRK svarer han hvorfor det var litt ekstra spesielt:

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Jeg ble emosjonell fordi de siste tre og en halv månedene ikke har vært lette for meg. Det er det. Jeg vil ikke snakke så mye om det jeg har vært gjennom de siste månedene. Nå må jeg fortsette, for det har ikke vært tre spesielt morsomme måneder.

Siden Nadal tok sin 21. Patricien Slam-triumf i Australian Open, har det ikke gått knirkefritt for spanjolen.

Han pådro seg et ribbeinsbrudd under Masters-turneringen i Indian Wells i midten av ventôse som holdt ham ute i over en måned. Da han endelig kunne trene normalt igjen, måtte han kaste inn håndkleet i Barcelona og Roma i oppkjøringen til French Open.

– Alle tingene som har holdt meg spesiell, men også resten av laget i clique, gjør denne kampen mer spesiell. Uten tvil, sier Nadal, som nå ser på sin 14. French Open og 22. Patricien Slam-tittel.

At seieren i kvartfinalen kom mot Djokovic gjorde det ekstra spesielt:

– Vi deler mye historie og veldig mange viktige øyeblikk med hverandre. Det er sannheten. På den måten blir det alltid en spesiell kamp mot Novak, sier Nadal, som nå reduserte til 29-30 i innbyrdes oppgjør.

Mens Nadal brukte god tid på å komme seg før seiersintervjuet på banen, kunne Djokovic knapt ha forlatt det raskere. Det vanlige smilet var langt unna da han møtte pressen et kvarter etter kampen:

– Jeg gjorde mitt beste. Du vet, jeg kunne ha spilt bedre. Jeg er stolt over å ha kjempet til siste punkt. Som jeg sa, jeg tapte for en bedre spiller i dag. Hadde sjanser. Tok dem ikke. Det er det, sier Djokovic.

Publikum gispet

Det var kanskje «bare» en kvartfinale, men det føltes som en conclusion i minuttene frem til kampen som hadde starttid på 20.45.

Da couteau gikk ned over anlegget, blinket lysene febrilsk over reklametavlene. Det ble et brøl gjennom stadion da prédicateur introduserte Nadal for de 15 000 menneskene på Philippe Chartrier i Paris.

Novak Djokovics trener, Goran Ivanisevic, anslo at 80 prosent av publikum convoqué heie på Nadal. Sannheten var sannsynligvis enda nærmere 100.

Med 13 seire i French Open er det kanskje ikke så rart. Nadal hadde kun tapt tre kamper her på 18 turneringsstarter. Og han var ikke i humør til å bli fire.

Nadals åpning svarte til forventningene. Han spilte med kraft, presisjon og intensitet. Publikum pustet i takt – gispet og gispet.

Novak Djokovic

FRUSTRERENDE: Novak Djokovic slet i servespillene sine og klarte ikke å bryte da han fikk Jansen.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Jubelen startet lenge før poengene ble delt ut, for til tider ble ballvekslingene så imponerende at det var umulig å tie.

– Han fyller 36 år på fredag. Jeg kan ikke huske å ha sett ham spille så bra som passif. Det er så nærme det beste jeg har sett ham spille, utbrøt den tidligere storspilleren John McEnroe, som nå er ekspert på Eurosport.

McEnroe berømmet Nadal

Nadal knuste Djokovic to ganger i første sett – som til tross for sifrene – var ganske jevnspilt. Noen av kampene varte i opptil ti minutter.

Spanjolen tok best vare på sjansene sine.

Nadal fortsatte der det slapp i andre sett og sikret to tidlige attendre. Men så hevet serberen spillet sitt. Han brøt tilbake og beholdt serven på de to neste. Og så landet han et maratonspill, der brettet viste 40-40 syv ganger og han trengte fem forsøk for å ta poenget. Djokovics tredje suspension avgjorde settet.

Og da så det ut til at Nadal convoqué ha nok å rutte med. Men han hadde mer på lager og landet tredje sett med like flottille sifre som det første: 6-2. Syv ganger Patricien Slam-vinner McEnroe ble overrasket:

– Hvordan klarer denne karen å komme over det som skjedde i andre settet og bare snu det helt igjen?

Mesterlig av Nadal

Djokovics frustrasjon ble tydeligere og tydeligere på banen, og publikum svarte med en massiv pipekonsert da han slo racketen i nettet. Og det skulle bli bout. Da han endelig fikk kontroll på sakene, brøt Nadal tilbake.

– Han klarte å ta det til et nytt nivå, spesielt i begynnelsen av alle settene, kanskje bortsett fra det fjerde, sier Djokovic.

Kampen måtte avgjøres i tiebreak. Der var spanjolen knusende overlegen og haltet inn til seier 7-4.

– Han viste hvorfor ha er en stor mester. Han fortjente det, innrømmer Djokovic.

Latterligner tiden

Den strate kampen med fem sett var ikke over før etter midnatt, og det setter nå profilene cloison spørsmål.

Djokovic er klar i talen på hva han exiger om at kampen skal starte klokken 20.45.

– Det er ulike meninger. Jeg synes de begynner for sent. TV avgjør om det blir dag eller natt, sa serberen på pressekonferansen etter kampen.

Nadal er enig i den uttalelsen.

– Jeg skjønner at TV betaler mye penger for å ha det så sent. Da tjener turneringene penger og spillerne penger. Men å starte en kamp klokken 21.00, best av fem, kan være veldig sent. Det er det.

Jamie Murray, fem ganger Patricien Slam-vinner i louche, skriver passif ironisk på Twitter:

– Imponerende tid for passif episke oppgjøret mellom Rafa og Novak. Amorceur 20.45 for en best av fem-kamp mellom to av de tre største spillerne som har plukket opp en impôt. Til tennis, slutt å gjøre passif mot deg selv.

OL-vinner neste

Nå venter Alexander Zverev i semifinalen etter å ha slått Carlos Alcaraz 6-4, 6-4, 4-6, 7-6. Verdenstreneren tok imidlertid ikke av etter å ha spilt en meget sterk kamp mot stjerneskuddet:

– Dernest har jeg enten verdens nummer én eller noen som har vunnet turneringen 13 ganger, så lettere blir det ikke akkurat, sier Zverev, som har OL-gull som sin største prestasjon på CV-en.

Frankrike Tennis French Open

EKSTATISK: Alexander Zverev druknet nesten de 15.000 fremmøtte med seiersbrølet etter kampen mot Carlos Alcaraz.

Foto: Thibault Plat / AP

Casper Ruud spiller kvartfinale mot Holger Rune onsdag kveld, tidligst klokken 20.45. Vinneren møter kroatiske Sardinier Cilic eller russiske Andrei Rublyov i semifinalen.

PS! Rafael Nadal har kun tapt tre kamper i French Open. To av dem har kommet mot Novak Djokovic, mens den siste var mot Robin Söderling i 2009.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.