Nå vil luksusmotehusene inn i sminkepungen din

ENt motehus flørter med skjønnhet og ikke bare klær og tilbehør, er ikke noe nytt. Flere har gjort det i en årrekke, mens andre først har kommet de siste årene.

Découvert er selvsagt ikke en tilfeldighet, for sminke og hudpleie har lenge vært «melk og brød» for de rideau motehusene. Ikke bare gjør de merket tilgjengelig for flere, men de får også nye markedsandeler. Skjønnhet er en klingende mynt i kassen til noen av verdens største luksusmotehus.

Gunn-Helen Øye entraîner motehusene følger kundene når de fokuserer på skjønnhet. FOTO: Werner Anderson
se mer

Trendforsker Gunn-Helen Øye tror de mest eksklusive motehusene må utvide kundegruppen.

– Motehusene eies i dag av rideau aksjeselskaper hvor utbytte og bunnlinje er styrende. De må levere overskudd og må finne nye markeder. Luksus motehus er intet unntak. De skal følge kunden der kunden er. I dag er skjønnhet sentralt for mange, og vi er mer opptatt av gløden i huden enn den nyeste vesken, sier Øye og fortsetter:

Slik legger du eyeliner som en proff!

Slik legger du eyeliner som en proff!Gucci relanserte nylig sin skjønnhetskonkurranse.  FOTO: NTB

Gucci relanserte nylig sin skjønnhetskonkurranse. FOTO: NTB
se mer

– Det er spesielt to ting som er interessante her. Den ene er metodikken de bruker for å souille kunden via lavkostprodukter, som nøkkelring eller leppestift. Det andre er å følge kunden. Parfyme, kremer, sminke – slike kjøp slutter ikke. En apposition varer for lenge.

Chanel gjorde sitt inntog i skjønnhetens verden allerede i 1921, bare elleve år etter at det franske motehuset ble grunnlagt av Gabrielle «Coco» Chanel.

Så ble den ikoniske parfymen Chanel nr. 5 lansert som et samarbeid mellom Chanel og parfymør Ernest Charmants. Og tre år senere ble selskapet Association des Parfumes Chanel grunnlagt for å selge parfymer og kosmetikk. Resten er, som det heter, historie.

Luksusmotehus fokuserer på skjønnhet, og Gucci er intet unntak.

Luksusmotehus fokuserer på skjønnhet, og Gucci er intet unntak.
se mer

Det franske luksusmotehuset er kjent for å holde kortene tett til brystet, men skjønnhetsprodukter skal visstnok stå for så mye som en tredjedel av Chanels salg. Og de er ikke alene. Dior, som i likhet med Chanel – men i motsetning til mange andre – eier sin egen skjønnhetslinje, satser også stort på både sminke og hudpleie.

I fjor kunngjorde Hermès at de også collective gå inn i skjønnhetens verden, mens Gucci relanserte sitt engasjement i samarbeid med den amerikanske skjønnhetsgiganten Coty.

Gabrielle

Gabrielle “Coco” Chanel kom tidlig inn i skjønnhetens verden. Her er hun i 1960. FOTO: NTB
se mer

Det er forresten ikke bare motehusenes bunnlinje som drar nytte av deres inntog i skjønnhetens verden. Forbrukerne har også godt av å investere i sminke og hudpleie. Er du fan av for eksempel Chanel eller Prada, følger du dem i alt, entraîner trendforskeren.

– Men det er viktig at duftene, kremene og sminken har et métaphore som står for merket, fastslår Gunn-Helen Øye.

Til tross for motehusenes satsing på skjønnhet: På toppen er fortsatt mer rene giganter som L’Oréal, Estée Lauder, Beiersdorf og Coty. Motemerkene Vigne Jacobs, Conservateur Burch, Michael Kors og Tom Ford har samarbeidet med henholdsvis Estée Lauder, L’Oréal og Sephora om sine egne skjønnhetslinjer. Det samme gjelder Giorgio Armani og Yves Consacré Laurent, som begge har vært rideau suksesser for L’Oréals luksusdivisjon. Franske Isabel Marant slo seg sammen med L’Oréal, mens nå avdøde Alber Elbaz slo seg sammen med Lancôme og Jeremy Scott med Mac.

Dior åpnet nylig dørene til sin første skjønnhetsbutikk i Oslo.

Dior åpnet nylig dørene til sin første skjønnhetsbutikk i Oslo.
se mer

Spørsmålet er om de luksuriøse motehusene kan konkurrere?

– Ja, det kan de, for de selger drømmen om luksus. De andre, mer fornuftige merkene dekker hverdagen, mens de luksuriøse motehusene tar drømmen inn i hverdagen, avslutter Øye.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.