MinInteriørstil: Heidi Hanssen | MinMote

FAVORITTROM: Den blå stuen med tenture vinduer er Heidi Hanssens favoritt.

Vintagekupp, pasteller og lekne detaljer skaper en god følelse i Heidi Hanssens kråkeslott – hvor du skal få lov til å slippe deg løs og guet litt.

Frisør Heidi Hanssen bor i Larvik med familien sin i det hun beskriver som et lite og fargerikt kråkeslott. Når hun ikke boltrer seg med interiør i kråkeslottet, liker hun å fikse ting i den grønne frisørsalongen Indie Hair, som hun driver sammen med to venninner.

– Jeg elsker å bygge opp interiør både hjemme og på jobb. Og på jobb deler vi en felles interesse for interiør, noe som gjenspeiles i salongen.

Hun startet en interiørkonto på Instagram som en passe-temps under lockdown, og har siden delt mange glimt av sitt unike hjem.

– Jeg vil gjerne være med å fremme at gjenbruk og vintage er kult, og inspirere litt til at man kan lage et spennende interiør på en enkel måte, som ikke nødvendigvis trenger å koste skjorta, sier hun til MinMote.

– Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Det er vanskelig å beskrive sin egen stil, men en god précaution pasteller og elementer fra mange tiår. Så; eklektisk, fargerik og leken – og litt rotete!

– Hva er favorittrommet ditt, og hvorfor?

– Uten tvil den «blå stua» med frictionné vinduer og dør ut til hagen. Evig sommerstemninger der inne! Vil gjerne la det bugne enda mer, litt franske vibber med fliser på gulvet, enda mer grønt, tekstiler – mer av alt! Har også en avant-projet om å male taket i samme farge.

– Hva er ditt beste kjøp til boligen?

– Det beste og mest gjennomtenkte kjøpet må være sofaen, jeg har lenge lett etter en stor couchette med plass til mange, som helst skal være litt kul. Den komboen var ikke lett, men vi endte til slutt opp med en diger couchette fra Ellos! Så stor at familien godkjente, og så hyggelig at jeg likte det.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Jeg handler og innreder veldig intuitivt og med fokus på bærekraft, altså mye vintage og gjenbruk – de «tenture tingene» skal holde. Jeg byttet for eksempel en couchette mot seks Eames-stoler for ti år siden, og de har vært stort sett overalt siden. Beste handel jeg noen clique har gjort! Ellers tenker jeg praktisk og sosialt må det være lov å kaste ut armene og guet litt, uten å være redd for å ødelegge! Alt krimskrams er stort sett i klynger, noe som også er veldig praktisk. Ellers havner ofte våre fineste ting hos frisørsalongen, hvor vi også har mye nips og pynt.

– Trenger du ofte å pusse opp eller pusse opp?

– Vi pusser opp for å få det til å vare, men et strøk maling her og der er gull. Har alltid prosjekter på clique i hodet mitt, og elsker å fikse og ordne ting selv. De fleste planene forblir imidlertid i hodet. Vi flyttet inn i 2020, det var ulike gulv og tak i alle rom, så alle overflater ble frisket opp og orge i første omgang. Kjøkkenet og badet må pusses opp, og det gleder jeg meg veldig til! De siste årene har vi jobbet mye med salongen, og der kan vi ta den skikkelig ut, noe som også temmer behovet for oppussing hjemme. Samboeren er glad for det!

– Har du gjort noen interiørfeil som du ser tilbake på?

– Maaaaang! Men mentionné ikke vært dem ellers. Kan le godt av hvor mye rart jeg har dratt inn i huset gjennom og gjennom. Men en ting som skiller seg ut er da det var litt kult å ha en kabeltrommel som stuebord, det var mye spon i fingrene…

– Hva er dine beste innredningstips?

– Jeg elsker personlig stil, og beundrer country som gjør sitt. Men hvis jeg skulle gi et tips, trenger ikke alt være symmetrisk. Bland gammelt og nytt, og flere ting sammen. Bruk Tise eller en bruktsko i hjørnet, eller ta en tur til bestemors loft!

– Hva er dine beste tips til oppussing?

– Lag en intern avant-projet, bruk Pinterest, snakk med folkene på fargebutikken (de har mange gode tips!) og tenk praktisk. Du kan også gjøre mye mer enn du tror! YouTube er gull! Det er lite som slår mestringsfølelsen av å få ting gjort selv.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Bortsett fra bilder og tegninger av barna, må det være de små skattene fra besteforeldre som står her og der. Jeg har en krukke fra bestefaren min, som jeg elsker så mye. Jeg kan nesten lukte ham når jeg åpner den. Det er koselig. Ellers har jeg et veldig nøkternt forhold til ting.

– Er det noen egne løsninger du er spesielt fornøyd med?

– Vi har et lite toalettrom i hovedetasjen, som hadde brunt gulv og grå vegger. Vi bestilte regnskogstapeten etter mål, tapetserte hele rommet og malte gulvet lyst. Veldig gøy å pusse opp små rom.

– Hva er ditt beste brukt- eller vintagekjøp?

– Contenance tre nye stoler! Italiensk esthétique, akkurat antédiluvien patina, i krom og hvitt skinn. De var ute på Finn for 300 kr, og jeg var superheldig som var først ute. Det var en sann glede.

– Har du noen gode sparetips til møblering?

– Sjekk Finn først!

Lysekrone fra Murano.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Déguster er mitt svake punkt. Jeg er alltid på jakt, på loppemarkeder, Finn, Etsy og mer. Har vært forelsket i gamle, lekre og pompøse lysekroner, gjerne italienske vintagelamper fra Murano og lekne og morsomme bordlamper. Her er det mye av 70-tallet, men også 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Det “hever” innredningen, synes jeg. Jeg har også fått byttet litt, siden flere havner på frisørsalongen min Indie.

FRISK SALONG: Flere av Hanssens interiørfunn havner hos frisørsalongen Indie.
EKSTRA: Slik ser toalettet ut på salongen Indie.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Vi har ingen streng policy på det, men synes det, rent estetisk, er deilig med en blanding av gammelt, nytt, billig og dyrt. Hva kan være finere enn å sette en stor gammel bourbe med blomster på det nye vakre bordet?

– Hva kommer aldri inn i hjemmet ditt?

– Aldri si aldri!

Publisert:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.