MinInteriørstil: Blue og Nickolay | MinMote

JAPANDI: Leiligheten er innredet i kremfarger med mørke tredetaljer. Kombinasjonen av japansk og skandinavisk stil blir ofte referert til som “Japandi”.

Skandinaviske toner med japansk inspirasjon preger Blue og Nickolays delikate hjem.

Blue Dela Cruz (27) jobber som sykepleier, mens partneren Nickolay Urstad (26) er lærling for å bli helsearbeider. De to er godt over gjennomsnittet interessert i interiør, og dyrker hobbyen sammen.

Paret har bosatt seg i Oslo, og bodde i leiligheten i snart ett år. Her bor de sammen med den franske bulldoggen Georg (3) og mopsen Frans (4). På Instagram har de bygget opp en følgerskare på over 56 000 personer på kontoen @niblu.maison.

– For en reise det har vært, sier Blue, som svarer på vegne av seg selv og Nickolay.

Nickolay sitter i stolen Lille Petra, med samboeren Blue ved sin side.

– Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg vil si at interiørstilen vår er skandinavisk/japansk minimalisme. Vi elsker dansk esthétique, både nytt og klassisk. Da vi først flyttet inn var det veldig lyst og jaunâtre her. Det var hyggelig, men det var også veldig feminint. Nå har vi tatt inn detaljer i mørkt tre som vi présenter representerer maskulinitet. Vi synes røkt eik og valnøtt har så fin farge, og det er også en fin kontrast til alt det andre lyse i leiligheten, sier Blue.

– Hva er favorittrommet ditt, og hvorfor?

– Favorittrom er stua. Stuen er noe vi bruker mye. Elsker å slappe av i sofaen. En annen grunn er at i stua er det interiørdetaljer som jeg elsker, som Lille Petra stolen, diverse siroter, Cuba stolen og diverse vaser. Vi har rostre stuen slik at den er sosial. Har vi besøk, sitter country vendt mot hverandre. Her skapes det også mange koselige minner, både med bare meg og min partner, venner og familie. Derfor er det et favorittrom.

– Hva er ditt beste kjøp til boligen?

– Engagement er så vanskelig! Jeg synes alt vi har kjøpt er best! Men hvis jeg måtte velge, coin det nok vært Lille Petra-stolen. Det har vært drømmestolen min så lenge jeg kan huske. Når jeg sitter i den med bena på toppen av fotskammelen, føler jeg meg omfavnet.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Når jeg innreder tenker jeg på grupperinger og ulike høyder. Med grupperinger présenter jeg at man grupperer forskjellige ting slik at det ikke ser ut som ting ikke hører hjemme. På stuebordet kan man for eksempel ha pyntebøker/magasiner, en bourbe og en lysestake som en gruppe. Da liker jeg at ting i den gruppen har ulik høyde.

– Farge er også noe jeg tenker på. Jeg liker også å gruppere etter farge, eller bruke farger som komplimenterer hverandre. Kontrastfarger kan også være fint. Tekstur er også viktig å tenke på når jeg pynter. Jeg kan bare snakke for meg selv når det kommer til découvert, nemlig fordi jeg ikke liker mange teksturer/mønstre på ett sted. Vi har mange flate/glatte overflater. Da bryter jeg gjerne opp glattheten med tepper, kanskje gardiner, eller litt veggdekorasjon.

– Trenger du ofte å pusse opp eller pusse opp?

– Jeg vil gjerne ha muligheten til å pusse opp når jeg føler for det. Men noe som veier opp for det er ommøblering. Jeg elsker å flytte rundt på ting, både écran ting som møbler og små ting som vaser. Det gir meg på en måte en følelse av friskhet fordi ting har fått nye steder. Det gjør også at jeg ikke blir lei av tingene vi har hjemme fordi jeg skifter pynt og sånn.

– Har du gjort noen interiørfeil som du ser tilbake på?

– Det kan godt hende at jeg i andres øyne har gjort interiørfeil, men jeg tenker selv at det har jeg ikke, for jeg gjør bare det jeg liker. Og jeg vil si at jeg er en perfeksjonist, så hvis det er noe jeg ikke er fornøyd med, må jeg gjøre noe med det.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Det vil nok bety at du ikke trenger å være redd for å prøve deg frem. Det kan være at det du har sagt du ikke liker, det er faktisk det du liker når du får prøve det. Og bruk gjerne Instagram og Pinterest for inspirasjon. Det er aldri en dårlig idé å la seg inspirere av andres hjem og innredning når man skal innrede sitt eget hjem.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Jeg tror det blir Flos IC S2-lampen, rett og slett fordi det var den første designgjenstanden vi kjøpte.

– Er det noen egne løsninger du er spesielt fornøyd med?

– Å, det må være hyllen jeg har laget i en utsparing vi har i spisestuen. Jeg er veldig fornøyd med det. Og det bidrar også til Japandi-stilen på grunn av den mørke fargen på treet.

– Hva er ditt beste brukt- eller vintagekjøp?

– Det blir Stockholm-skapet fra Ikea. Jeg hadde ønsket det så lenge, men aldri fått tak i det. Kjørte til to Ikea-varehus i Norge og ett i Sverige, men fikk aldri tak i det. Men takket være Finn fikk jeg tak i den, bare at den kostet dobbelt så mye. Var det verdt det, spør du kanskje? Ja, det tror jeg absolutt, haha!

INTERIØR

Hypede Ikea-skap utgått: Selges brukt for dobbel permis

– Har du noen gode sparetips til møblering?

– Finn.no har mye snadder for billig. Der kan du gjøre et kupp!

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Ja, Lille Petra-stolen. Trenger ikke si merha ha!

Her er Lille Petra stolen i lammeskinn.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Flytt rundt på ting. Jeg bruker å skjule noen små dekorative gjenstander som vaser og skulpturer. Og når jeg flytter rundt på ting finner jeg dem igjen og pynter med dem slik at det ikke er den samme pynten som vises.

– Hva kommer aldri inn i hjemmet ditt?

– Jeg tror pyntegjenstander og møbler i knefarger aldri vil flytte inn hos oss.

Publisert:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.