Maisam Mahdi i ‘Mitt skjønnhetsunivers’ hos Melk & Honning

– Skjønnhetsidealer kommer og går med årene. Jeg kan bli inspirert, men aldri helt forhekset av noe.

Hvem er du?

– Jeg er en 29 år gammel kvinne, født i Irak og oppvokst i Norge. Jobber for tiden i et arkitektfirma og elsker å jobbe som scenograf for musikk og kortfilmer på fritiden.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg er det naturlige og ærlige. Det kan komme frem i ens holdning, måten de bærer seg på, stilen deres og verden de har skapt rundt seg.

– Jeg blir utrolig inspirert av country som er Zen, og klarer å holde balansen i en kaotisk verden, forteller Maisam Mahdi til Melk & Honning.

Foto: Instagram @maisammnm

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Femme Therese Hagen

Hvilke produkter er en del av hudpleierutinen din?

– Det har vært en del produkter den siste tiden. Jeg har slitt med kviser siden jeg var ung, og tror jeg ble kvitt det i en alder av 25 med aktiv behandling fra en hudspesialist.

– Min nye rutine består av:

Trinn 1: Dobbel ansiktsrens fra Clean It Zero and All Clean, morgen og kveld.

Trinn 2: Grønn te Frisk toner morgen og kveld.

Trinn 3: Rent vitamin C-serum (ELSKER for morgen og kveld!!!)

Trinn 4: Koffeinløsning serum fra The Ordinary om morgenen og Ascorbyl Tetraisopalmitate serum fra det ordinære om kvelden.

Trinn 5: En lett hudkrem med vannbase og ikke oljebase. Jo fetere ting jeg har på huden, jo flere kviser får jeg.

– Min fremmede hud er underernært når det gjelder vitamin D, B12 og jern. Det er viktig å behandle innsiden av kroppen slik vi behandler utsiden. Vann er også en flott ingrediens.

Foto: Instagram @maisammnm

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Jeg elsker en klar brynmaskara, det spiller ingen rolle hvilket merke. Det holder face tykke bryn på plass. Mamma trer brynene face og jeg børster dem på plass, beste kombo.

– Jeg klarer meg heller ikke uten vippekrøller, gjerne fra Inglot. Det er helt nydelig. Den krøller vippene fint, uten å klumpe seg. Spesielt fint når jeg ikke orker å bruke kohol.

– Et annet produkt fra Inglot som jeg ikke kan leve uten er Leppestift Kiss Catcher. Det ser så naturlig ut på leppene hvis du velger riktig farge og holder leppene fuktige.

Hva er ditt “hellige gral”-produkt som ALLE bør få?

– Vitamin C serum og en god hårkur!!!

Hva er din signaturparfyme?

– Aesop. Jeg vil eie alt fra Aesop.

Foto: Instagram @maisammnm

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Se dokumentaren Ikke så pen på HBO. Den dokumentaren fikk meg til å gå inn i skapet og république kaste alle skjønnhetsprodukter med ingredienser som kan være farlige for meg.

– Jeg er i en overgang fra gamle ansikts- og hårprodukter til nye med renere innhold. Jeg vil ikke kaste ting jeg bruker for øyeblikket, men jeg bruker opp produktene for så å erstatte dem med rene produkter etterhvert. Jeg er i alle fall utrolig glad for å ha oppdaget découvert nå, og gleder meg til å fylle skapet med rene produkter som er bra for hud og helse.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg reiste på ferie til Iran sommeren 2013 og fikk løse øyevipper. Faen, aldri igjen. De tok med seg face egne vipper etter hvert som de falt av, og jeg satt igjen med veldig få og korte vipper. Ingen øyenvippeserum kunne kurere det.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Skjønnhetsidealer kommer og går med årene. Jeg kan bli inspirert, men aldri helt forhekset av noe.

– Som dessinateur har jeg en yrkesskade og tenker alltid funksjon først. Hvis noe fungerer for meg, lar jeg meg inspirere, avslutter Maisam Mahdi.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.