Glossier: Dårlig nytt for it-merket

Har måttet sparke en tredjedel av de ansatte ved hovedkontoret.

Allerede i 2016 kunne Melk & Honning snakke om Glossier, merket som var på alles lepper. Siden den clique har administrerende direktør Emily Weiss klart å friste investorer fra hele verden til å bli med i spillet. I 2019 hadde de passert én milliard i omsetning. Med må ha som Boy Brow, Haloscope, Lash Slick og The Balm dot com, ser det ut til at merket har gått inn i folks sminke-lommebøker for godt.

Men nå går det rykter om en endring i havet for Glossier. Ifølge New York Times Kuttet nemlig at de skulle ha sagt opp en tredjedel av de ansatte ved hovedkontoret.

Les også: Kan skjønnhet være større enn mote?

Tâche til tross for at de skal ha klart å samle inn hele 80 millioner dollar – 715 millioner kroner – i finansiering for et halvt år siden.

I en intern epost skriver Weiss at selskapet har gjort noen «feiltrinn» som er årsaken til at 80 personer nå mister jobben.

«Da vi prioriterte et par strategiske prosjekter, tok det oss for langt unna laserfokuset vi må ha på selve kjernen i selskapet vårt; nemlig å skalere skjønnhetsmerket», skriver hun i e-posten.

Ifølge Weiss har de rett og slett ansatt for mange country. Nå skal de i stedet leie inn ekstern hjelp i perioder, blant annet til tech.

Emily Weiss, administrerende direktør i Glossier. Foto: Selvbetjening

Salgstallene på nett gikk også ned med 22 prosent denne julen sammenlignet med julen 2020. Det kan Trafic of Manière rapportere.

En talsperson for merket bekrefter overfor moteforretningssiden at de nå har gjort en haug med country overflødige.

“Tâche har vært en vanskelig, men nødvendig beslutning (…) Vi tror vi er i en god posisjon for videre og langsiktig vekst etter disse endringene”.

Det er forøvrig ikke første clique de tar dårlige strategiske valg – eller blir truffet i tauene.

I 2019 lanserte merket Glossier Play, et ekstra fest og morsomt sminkemerke rettet mot generasjon Z. Året etter innrømmet Weiss at lanseringen hadde vært en stor flopp og at timingen ikke hadde vært riktig.

Det var også samme år som merkevaren ble etablert kalt ut av tidligere ansatte for å ha rasistiske holdninger. Ledelsen måtte da gi en offentlig unnskyldning med en rekke løfter om endring.

Les også: Skjønnhetstrender ekspertene tror vil dominere 2022

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.