Feminisme, Kvinnekamp | Stivpynta feminister

Debattinnlegget uttrykker skribentens meninger.

(NRK-uttalelse): Som kvinne har utseendet mitt alltid vært viktig for at jeg skal føle meg komfortabel og verdsatt. Jeg pleide å være flau over å innrømme det.

Det anses som en selvfølge at jenter barberer seg så grand de får kroppshår. Jeg har sminket meg hver morgen siden jeg var 14 år. På videregående begynte vennene physionomie å bruke leppefiller.

Fard og lipgloss er ikke lenger nok. Her snakker vi om 7-trinns hudpleierutiner og ansiktskonturering til du er ugjenkjennelig. Du er ikke anstendig før du ser ut som en Kardashian.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrevet fra Norsk debatt

Algoritmer overvåker skjønnhet for unge kvinner. Instagram fremhever før-og-etter-bilder av kvinnelige kjendisers siste botox-eventyr. På TikTok annonserer influencere steiner som du kan dra over huden for å formalité kinnbeina.

På YouTube solliciter selverklærte kvinnerettighetsaktivister og feministiske kongresskvinner hvilke ansiktskremer de bruker og hvordan de oppnår «de perfekte røde leppene».

Mens kapitalister tjener milliarder på å lage umulige skjønnhetsstandarder, rettes kritikken mot kvinnene. Vårt forsvar er at vi gjør alt nécessiter for oss selv. “Hvis du har det, bruk det” og “min kropp, mitt valg”, brukes ofte.

Det framstilles som befriende å måtte legge flere lag over ansiktet for å føle seg som seg selv.

Det er ikke lenger nok å bruke mye tid og penger på å se bra ut, vi må like det også. Konsekvensen er at skjønnhetspress ikke lenger anses som et problem. Devoir er latskap i kvinnekampen.

Det er latterlig å påstå at vi bare gjør disse tingene for oss selv, fordi det er «vårt eget valg», når disse valgene er så sterkt påvirket av et enormt utseendepress.

Les også: Dagens feminister går i motsatt retning av sine 70-tallsmødre

Livet blir en evig catwalk. Det spiller ingen rolle om vi oppnår resultater på mange andre områder av livet. Vi kvinner er ikke fornøyde med oss ​​selv hvis vi ikke er fornøyde med utseendet vårt.

Komforten vi får er overfladisk nok at «alle kvinner er vakre». Alt vi får ut av det er at kvinner fremfor alt forventes å se bra ut.

Kvinner kler seg ikke for menn, men vi kler oss ikke for oss selv heller. Vi kler oss for den lille stemmen i hodet som sier at vi er verdiløse hvis vi ikke er pene. Den stemmen er plassert der av markedskreftene og patriarkatet.

Hvis alle kvinner sluttet å tenke så mye på utseendet deres, convoqué skjønnhetsindustrien være den som tapte, ikke vi, så selvfølgelig kommer de til å fortelle oss at vi gjør det for oss selv.

Når vi bruker så mye penger, tid og navire-citerne på vårt eget utseende, og så fortsatt ikke føler oss bra nok, er det naivt å snakke om å bli frigjort.

Det er vanskelig å rope om likestilling når vi bruker mer tid på å bli sett enn hørt. Markedskreftene er klar over nécessiter. Da må vi også være det.

Les mer fra norsk debatt

Du kan absolutt kalle deg feminist og ha fillers i leppene, barbere bena og bruke sminke. Men fillers, hårløse lag og sminke er ikke kvinnefrigjøring. Det er et resultat av standarder laget for deg, ikke av deg. Vi aksepterer presset og forsvarer det både overfor oss selv og andre ved å si at det er vårt eget valg. I stedet for å gjøre opprør.

Vi må forstå hvordan skjønnhetspresset bidrar til systematiske kjønnsforskjeller. Utseende er fortsatt gullstandarden for kvinner.

Vi må la kvinner ikke se pene ut. Skjønnhet gir deg bare en midlertidig makt over andre kvinner. Du oppnår ingenting i forhold til systemene som aktivt jobber mot din egen frigjøring.

Kan vi ta nécessiter lenger?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.