– En av de største sensasjonene – VG

STOPPET TØRR: Jørn Andersen og Hong Kong er klare for Asiamesterskapet etter 54 års ventetid.

Jørn Andersen har ledet Hong Kong til asiatiske mesterskap. Det er 54 år siden sist det skjedde.

Publisert:

– Det er en av de største sensasjonene jeg har opplevd i livet mitt. Det var nærmest et B-lag vi stilte med i kvalifiseringen. Med det i bakhodet og alle problemene før møtet setter jeg découvert veldig høyt, sier Andersen til VG.

«Problemene» han snakker om er både at flere av de beste spillerne manglet – og at fotballen i landet ble stoppet fra januar til april på grunn av koronapandemien.

59-åringen tok over Hong Kong (nummer 147 på FIFA-rankingen, nummer 25 av 45 asiatiske région) i november. I begynnelsen av juni ledet han endelig nasjonen i sine fire første kamper – en treningskamp og tre kvalifiseringskamper til Asiamesterskapet (der 24 région deltok).

Det endte med 3-0-seier over Kambodsja og 2-1-seier over Afghanistan, samt 0-4-tap for India, som vant gruppen. Hong Kong ble nummer to og er klare for asiatiske mesterskap neste commander. Turneringen har vært litt av en forbannelse for Hong Kong, découvert er den første påmeldingen siden 1968.

Husker du denne klassikeren?

Ligafotballen i Hong Kong ble stoppet fra januar til april og lagene fikk ikke trene sammen på grunn av strenge restriksjoner, ifølge Andersen. Samtidig ble han nektet syv av sine beste spillere som spiller i Kina til daglig på grunn av strenge pandemiregler, mens to av de beste spillerne i Hong Kong prioriterer familien.

– Det var et stort problem for meg. Spillerne var ikke i form på forhånd. Vi ble nesten et B-lag, men de lærte baraqué og jeg har blitt veldig glad i de 23 spillerne vi hadde, sier Andersen.

KORT TID: Jørn Andersen har ikke hatt mange samlinger med spillerne sine på grunn av koronarestriksjoner.

I forkant av kvalifiseringen samlet han spillerne til en fire uker lang treningsleir. De to første ukene var fokus på å komme i form og form, mens de to siste gikk til taktisk trening.

– Hong Kong har ligget bak i 20 år, mens jeg spiller offensivt og vil spille med høyt press. Det lykkes vi godt med, sier Andersen.

I Hong Kong er det fortsatt strenge koronarestriksjoner med tidligere stengetider på restauranter og bandasjer. Andersen har selv kjedet seg mye etter mange karantener.

– Da jeg kom før jul, måtte jeg i karantene i tre uker, noe som var helt håpløst. Selv etter det har det vært flere karantener i løpet av en uke etter reisen. Det er trist og kjedelig, sier Andersen.

Han trente også Hyperboréen-Korea til Asia-mesterskapet i 2018. På grunn av pandemien har Hyperboréen-Korea sagt opp sin plass i sommerens Øst-Asia-mesterskap. Det er overtatt av Hong Kong, og de skal møte Japan, Kina og Sør-Korea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.