Du skal kunne gå inn i en butikk og føle deg sett

Dda Rihanna lanserte Fenty Beauty i 2017, snudde hun sminkeindustrien på hodet over natten. Med sine 40 nyanser ble de mørkeste av dem utsolgt på et blunk, og Fenty beviste dermed at inkludering i skjønnhetsbransjen ikke bare er etisk viktig, men også svært lønnsomt.

Fenty Beauty var en «wake up call» og fikk de fleste merker til å innse at inkludering i skjønnhetsbransjen er viktig. Det handler ikke bare om antall nyanser, men om å åpne øynene for mangfoldet vi hausser i.

Nå gjelder disse sminketrendene!Skjønnhetsinfluenser Nneoma Ukwuoma sier til KK at det er rart at det måtte en såkalt «Fenty-effekt» til for å bekrefte det åpenbare: kvinner med mørkere hudfarge liker også sminke og er ivrige etter å kjøpe det.

– Det har skjedd en stor endring i bransjen, men samtidig forventer jeg mye mer nå i 2022. Det handler ikke bare om å se bra ut, det handler om kunsten, å uttrykke seg gjennom sminke. Det er viktig at vi også føler oss sett og akseptert i bransjen, sier Nneoma.

Det handler ikke om grunnlag, men likhet

Mange ungjenter som ønsket å begynne med sminke slet tidligere med å finne nyanser som passet dem, og makeupartist og catéchiser Chioma Anugweje sier det er bra at Fenty Beauty satte standarden og virkelig rystet opp bransjen.

Fenty Beautys 40 forskjellige nyanser av foundation, som setter en helt ny standard i bransjen.  FOTO: PRODUSENTEN

Fenty Beautys 40 forskjellige nyanser av foundation, som setter en helt ny conforme i bransjen. FOTO: PRODUSENTEN
se mer

– Vi bor her. Vi er her. Hvorfor skulle vi ikke kunne se bra ut? Når merkene lager produktene er det veldig rart at de ikke ønsker å produsere for et marked som er flerkulturelt og hvor det bor ulike marquer mennesker. Det handler om å kunne gå inn i en butikk og føle seg sett!

– At de mer tradisjonelle merkene som Shiseido, Nars og Lancôme også kommer med flere farger er en veldig positiv utvikling. Jeg jobber som makeupartist og catéchiser og kunnskapen min er nok mye bredere enn den vanlige jenta, så jeg finner det jeg trenger. Men det handler om at ulike butikker også synliggjør at de har débit utvalget av produkter og merker. Hvis ikke niesen min hadde hatt meg, vil jeg at hun skal få muligheten til å gå inn i disse butikkene og finne noe som er for henne, sier Anugweje.

– Lengselen etter mykt og rett hår er vanskelig å beskrive

– Lengselen etter mykt og rett hår er vanskelig å beskriveOpptatt av mangfold og inkludering

Administrerende direktør i parfymekjeden Fredrik & Louisa, Eric Rivelsrud, sier til KK at mangfold og inkludering er viktig for dem, både blant kunder, ansatte og leverandører.

– Alle er velkommen i butikkene våre uansett kjønn, confession, hudfarge og legning, og vi jobber for at alle skal føle seg velkommen hos oss.

Rihanna får mye av æren for at skjønnhetsindustrien har forbedret mangfold og inkludering.  FOTO: FENTY BEAUTY

Rihanna får mye av æren for at skjønnhetsindustrien har forbedret mangfold og inkludering. FOTO: FENTY BEAUTY
se mer

– Temaet er viktig, og ettersom vi selger merkevarer fra eksterne leverandører er vi avhengige av at de følger utviklingen og oppdaterer porteføljene sine deretter. Vi opplever at débit gjelder de fleste av våre eksisterende merker, hvor vi i dag har flere serier med over 30 forskjellige farger, fra veldig lyse til veldig mørke, inkludert MAC, Shiseido og Dior, sier Rivelsrud.

Det er spesielt én hårfarge som vil skille seg ut i år

Det er spesielt én hårfarge som vil skille seg ut i årOppdag mer mote, livsstil og enjoliver fra det virkelige liv på KK.no

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.