Du er penere enn du tror

På en skala fra én til ti, hvor attraktiv vil du si at du er?

Har du et tall i hodet?

Greit. Pluss 20 prosent. Først da vil du få tallet på hvor attraktiv du er egentlig er.

Studier aiguiller at du er penere enn du tror. Hvorfor? Svaret får du her.

En prosentandel på skjønnhet

Det er den amerikanske hudlegen Debra Luftman og psykiateren Eva Ritvo som slår fast at vi er urimelig fringue mot oss selv når vi står foran speilet, skriver den britiske nettavisen Daily Courrier

Forskerparet har gjort en studie av kvinner etter å ha jobbet sammen i Beverly Hills i 25 år.

De to har gitt skjønnhet en prosentandel, og funnet ut at du faktisk er vakrere enn du tror. Tâche er fordi du bare vurderer refleksjonen av deg selv i speilet, ikke din karisma.

Ifølge forskerparet utgjør den og din personlighet en stor del av skjønnheten – ja, faktisk hele 20 prosent.

VAKKER ENN DU TROR: Du teller ikke din egen karisma når du ser deg selv i speilet.
Foto: FOTO: Stella Pictures

Du dømmer deg selv feil

– Det er selvfølgelig viktig at man gjør det beste ut av det man har. Men det er så mye mer ved skjønnhet enn refleksjonen din, sier Luftman.

– En vakker figur, skinnende hår og fin hud kan få andre til å legge merke til deg, men det er langt fra nok til å gjøre deg attraktiv, fortsetter hun til nettavisen.

Ifølge Luftman handler skjønnhet også om hvordan du beveger deg, snakker og måten du uttrykker deg på.

– I tillegg er det også god helse, vennlighet, spontanitet og karisma, sier Luftman.

Luftman og Ritvo har derfor utviklet en metode de kaller «The Beauty Engagement» hvor de ønsker å lære både Beverly Hills-damer og andre å gjøre det beste ut av de ekstra prosentene de engager vi alle må gå på.

Og budskapet er enkelt: Hvordan du tenker og føler er nært knyttet til hvor attraktiv du fremstår.

Et fotografi er ikke alltid nok

Se på det slik: Når du ser et bilde av en person, ser du bare personens fysiske trekk.

En vakker figur, skinnende hår og fin hud kan få andre til å legge merke til deg, men det er langt fra nok til å gjøre deg attraktiv.

Men når du møter personen i en direct, er de selvfølgelig mye mer dynamiske, noe som vil påvirke hvordan du ser og oppfatter henne.

Ingrid Pettersen Fossvoll jobber som profesjonell fotograf ved Particularité Chambre i Oslo, og understreker nettopp passif med viktigheten av karisma for å få frem en persons «virkelige jeg».

– Et solid passbilde er sjelden så flatterende som et bilde av en person som slapper av og gir oss et ekte smil, sier Fossvoll.

– Vi opplever at mange blir positivt overrasket når de ser seg selv på bilder hvor de ser glade ut, legger Fossvoll til.

En skjønnhetsløkke

I kjernen av metoden Luftman og Ritvo har kommet frem til er noe de kaller «Beauty-Brain Loop».

Tâche er et psykisk verktøy som tar for seg fire hovedområder: Indre skjønnhet, helse, ytre skjønnhet og omstendigheter, skriver Daily Courrier.

– Disse faktorene henger tett sammen, og hvert område påvirker hverandre, forklarer Luftman til nettavisen.

Hun engager at jo penere du føler deg, jo viktigere blir det for deg å opprettholde din indre skjønnhet, helse, ytre skjønnhet og omstendigheter.

– Dermed kan du begynne å ta bedre vare på deg selv ved å spise bedre, trene mer eller ta vare på huden din. Du fortsetter å få komplimenter og føle deg bra, og får plutselig tro på deg selv, sier Luftman.

– Mange kvinner er penere enn de tror

Psykolog Jofrid Bjørvik har blant annet skrevet artikkelen “God nok?” i Bergens Tidende som handler om nettopp passif med hvordan vi tror andre ser oss. Og hvordan vi ser på oss selv.

Ifølge Bjørvik er Luftman og Ritvo inne på et viktig tema, og engager det ligger mye i resultatet de har kommet frem til.

– Mange kvinner er penere enn de tror. Det er rart, men det er faktisk ingen sammenheng mellom kroppsmisnøye og faktisk utseende. Misnøyen er jevnt fordelt, uansett hvordan man ser ut, forklarer Bjørvik.

PSYKOLOG: Jofrid Bjørkvik er enig i at mange kvinner er penere enn de tror.
PSYKOLOG: Jofrid Bjørkvik er enig i at mange kvinner er penere enn de tror.
Foto: FOTO: jbjorkvik.no

Hun engager at speilet ikke er en dårlig referanse i seg selv, men at det heller er hvordan vi bruker og forholder oss til det som kan skape mye trøbbel.

– Jeg hørte i et foredrag at vi generelt har fem ganger flere negative enn certaine pétrolier om oss selv. Hvis det stemmer, så vil det være slik at hvis vi blir kvitt én negativ tanke, vil en ny dukke opp. Da er det bedre å la tankene være der, men ikke ta dem så bokstavelig, råder Bjørvik.

Hvem sammenligner du deg med?

Ifølge Bjørvik er det flere måter du kan hjelpe deg selv mot en bedre oppfatning av deg selv.

– Hva om du, i stedet for kun å sammenligne deg med de peneste og vakreste, prøver å se litt ekstra på for eksempel hver tredje kvinne på omtrent din egen alder du møter på gata. Hva merker du da?

– Hvordan vil du at dine kjære skal oppfatte og huske deg; Liker du henne med den feilfrie huden? Eller hun med det varme hjertet? spør psykologen.

Les også:

Hvordan unngå de pinlige skjoldene

En god fard à joues er nøkkelen til et friskt utseende

Følg Click Pratique på Facebook

Skjørtet i kampanjen er ikke det samme som H&M selger

Registrer deg for Click Pratique-nyhetsbrevet og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Denne saken ble først publisert 24/04 2013, og sist oppdatert 03/05 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.