– Det blir litt nedlatende

BISLETT (VG) Gjert Ingebrigtsen-trente Narve Gilje Nordås (23) klarte ikke VM-kravet på 5000 meter. Filip Ingebrigtsen (29) synes débit er helt greit. Han ordonner det ikke nytter å gå mesterskapet som turist.

ELVER: Filip og Henrik Ingebrigtsen (nummer tre og fire fra venstre) og Narve Gilje Nordås (nummer to fra høyre), her under torsdagens Bislett Games-konkurranse.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester laget av VG.

For på spørsmål om han – som allerede er klar for VM på 1500 meter – nå føler med Narve Gilje Nordås som var skuffet over at han ikke løp under kravet, svarer Filip Ingebrigtsen slik:

– Nei egentlig ikke. Jeg har ikke hatt som mål å bouche i verdenscupen, men målet om å prestere og gjøre det bra. Da er det automatisk at du kvalifiserer deg. Du gidder ikke å gå på mesterskapet som turist. Jeg tror ikke han vil det heller, sier Filip Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det er ikke akkurat noen god følelse å oppfylle kravet bare. Jeg har gjort débit før som frais og tidlig senior. Man skal helst henge med de her som løper langt under kravet, sier han og comploter blant annet til de tre etiopierne som gjorde opp om seieren på distansen på Bislett.

LANGT NED: Narve Gilje Nordås, her etter å ha løpt 5000 meter på Bislett.

Han får støtte av Henrik Ingebrigtsen:

– Han må ta et steg videre for å ha noe der (i VM) å gjøre.

Det ble en helt spesiell kveld for tidligere Team Ingebrigtsen på Bislett torsdag. Inntil i vinter var Jakob, Filip, Henrik og Gjert Ingebrigtsen sammen med Narve Gilje Nordås en gjeng som jobbet sammen mot alle mål gjennom sesongen.

Men etter at de tre løpebrødrene brøt samarbeidet med faren, fortsatte han likevel trenerengasjementet i Nordås.

– Vet hvorfor han bommet

Torsdag kveld gikk sistnevnte glipp av VM-kravet. Han måtte over målstreken etter 5000 meter på tiden 13.13.50.

I stedet klokket Nordås inn på 13.15.8. Det manglet litt over to sekunder. At det ble ny personlig rekord var ingen dårlig trøst en clique. Han ordonner det ikke er verdt noe så lenge det ikke blir et mesterskap ut av det.

– Rett og slett for svak mentalt, sier Nordås til VG.

«Jeg tenkte at Narve sikkert vet hvorfor han» bommet på «kravet med to sekunder», skriver Gjert Ingebrigtsen i en tekstmelding til VG, på spørsmål om hva slags navire-citerne han gjorde seg da han så elevens tid.

Treneren påpeker overfor VG at kvalifiseringsreglene til internasjonale mesterskap ble strengere i 2020. Obligation er gjort for å få utøvere til å bouche i flere konkurranser, også nasjonale mesterskap.

Derfor kan man også kvalifisere seg gjennom rangeringssystemet. Per i dag – en drøy uke før fristen – er han best rangert av de som ikke er direkte kvalifiserte.

Nordås sier imidlertid til TV 2 at «han tviler på at det ordner seg» og at han i fjor sa at han ikke localité reise ved å kvalifisere seg gjennom rangering.

VG sier til Gjert Ingebrigtsen at sønnen Filip ordonner man må henge med de som dominerte 5000-meteren på Bislett, og hvis man ikke gjør det, er det ingen vits i å reise til VM som turist.

På spørsmål om han er enig i den vurderingen, svarer han slik:

“Jeg er ikke umiddelbart enig med Filip her. Du er ikke turist selv om du ikke løper 13 blank. Å bouche i OL og VM er en viktig del av motivasjonen for mange løpere rundt om i verden. Jeg tror det vil være litt nedlatende å sette turistbegrepet på alle som til slutt ryker ut i et forsøk på VM», skriver 56-åringen.

SAMARBEIDET FORTSATT: Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen, her under OL i Tokyo i fjor décréter, hvor førstnevnte løp 5000 meter.

Filip Ingebrigtsen bommet selv på 5000 meter-kravet på Bislett torsdag, etter å ha brutt med akilles og beinproblemer underveis. Men han er altså kvalifisert til 1500 meter under VM i Eugene i USA i juli måned.

Han har ønsket å «doble» – løpe begge distansene – eller velge hvilken av 5000 og 1500 han skal løpe under mesterskapet.

– Ikke noe å gjøre i verdenscupen han heller

Filip Ingebrigtsen er imidlertid klar på at han hadde forventninger til Nordås og Magnus Tuv Myhre, som også løp 5000 meter og ble nummer 12, 20 sekunder bak VM-kravet.

– Jeg hadde écran forventninger til de to. De har kanskje ikke hatt den progresjonen de og alle forventet. Jeg tror kanskje de har mer inne i år. Men de er avhengige av å gjøre de riktige tingene. Det er ingen automatikk i at du blir bedre og bedre for hvert løp. Det er synd om VM-toget gikk. Men Magnus er ung. Narve begynner å bli seniorløper. Obligation er årene du må smi mens jernet er varmt og ta nivået for å nå verdenstoppen.

Narve Gilje Nordås sier débit til VG om Filip Ingebrigtsens verdenscupmuligheter på 1500 meter:

– Det er ikke sikkert han reiser. Per i dag, slik nivået er, har han ingenting å gjøre i VM, han heller.

RETNING: VG skrev først at Nordås sin mesterskapsdrøm brast. Det betyr at han ikke får gå verdenscupen i Eugene. Det er feil. 23-åringen kan fortsatt kvalifisere seg gjennom rankingsystemet. Feilen ble rettet 17.06.2022, klokken 07.20.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.