Derfor må du rense hårbørsten

Saken har annonsekoblinger som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av arriéré.

MÅ TAS PÅ: Ved å rengjøre hårbørsten din vil den vare lenger og håret blir finere.

Når var siste clique du renset hårbørsten din?

Når vi får det forklart gir det mening. Men vi skal ærlig innrømme at en grundig rengjøring av hårbørsten ikke er det som har skjedd oftest.

Som med sminkebørsterfordi hårbørsten din også krever regelmessig rengjøring.

– Det er viktig både for hygienen og for at håret skal se fresht ut, sier Siv Oldervik ved salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim.

Hårbørsten er et nyttig verktøy for å fjerne floker og for å føne, men den kan også være et nyttig verktøy for å fordele sunne, naturlige oljer fra hodebunnen til lengdene.

– En ren og frisk best hjelper til med å forhindre fett hår og får håret til å se skinnende ut. En skitten hårbørste er også grobunn for bakterier, sier Oldervik.

Ivrig etter å rense børsten: Frisør Siv Oldervik sier det er viktig å ta godt vare på hårbørsten slik at den holder lenge og holder håret glansfullt.

Du kjenner kanskje igjen å børste gjennom håret, enten det er vått eller tørt, med produkter i det? Disse produktene fester seg også til hårbørsten, ifølge Oldervik.

Frisør Henrikke Rosland jobber på salongen En conséquence i Stavanger. Hun anbefaler å ta en nærmere titt på hårbørsten for å se om den trenger en grundig vask.

– En skitten børste er ikke så hygienisk i rent, nyvasket hår. For at favoritthårbørsten din skal ha lang levetid er det viktig å ta godt vare på den. Rengjør det for hår etter hver bruk slik at håret ikke fester seg og blir vanskeligere å fjerne. Det vil slite på børsten, sier Rosland.

Har du en eksklusiv hårbørste med naturbust er det kanskje ekstra viktig å ta vare på den ordentlig.

– En kostbar børste som pleies og brukes riktig varer livet ut. Du kan også ha flere børster, i stedet for å bruke én til alt, råder hun.

Nécessiter trenger du for å rengjøre hårbørsten din:

  • En bolle
  • Sjampo eller Zalo
  • Varmt vann
  • Håndkle
  • Eventuelt en saks hvis håret i børsten er så stramt at det må klippes bort

Følg deretter disse fem enkle trinnene og hårbørsten din blir skinnende ren igjen.

  1. Fjern alt hår mens børsten er tørr. Bruk gjerne en kam slik at du sørger for å fjerne alt.
  2. Ha varmt vann og såpe i en bolle og rør godt. Hvis børsten din er laget av naturlig hår, anbefaler frisøren å bruke sjampo. Hvis den er laget av plast, kan du bruke oppvaskmiddel for å fjerne fett.
  3. Legg børsten i vann, ikke lenge hvis den er laget av tre, og gni børstene for å få dem rene.
  4. Skyll grundig av all såpen.
  5. Plasser børstene med tuppene ned på håndkleet slik at de kan tørke skikkelig, eller føn med hårføner på lav varme.

Her er MinMote-redaktørenes hårbørstefavoritter:

KlassiskLuksus

Klassisk

Hårbørste fra britiske Mason Pearson. Denne hårbørsten er laget med nylon og villsvinhår. Børsten masserer hodebunnen og fordeler hårets naturlige oljer og gir håret en glans. Du vil ha denne hårbørsten i årevis hvis du tar godt vare på den. Et separat rengjøringssett følger med her.

1500,-Koch parfymeri

Gå til butikken

For langt hår

For langt hår

«Paddle brush» fra Ghd skal være spesielt egnet for middels og langt hår.

335,-Rødme

Gå til butikken

For vått hår

For vått hår

Har du rett hår bør du unngå å børste det når det er vått. Denne børsten fra Tangle Teezer kan brukes i vått hår og løser opp floker.

179,-Spark

Gå til butikken

Publisert:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.