Bling i håret tar av på TikTok

GLAMORØS VRI: Alexandra Hoang satte en glamorøs vri på trenden som har tatt helt av på TikTok.

– Vi har fått flere bestillinger de siste to dagene enn det vi solgte i hele 2021, sier markedssjef for Norli, Caroline Heitmann.

Det ser ikke ut som Y2K-bølgen er i ferd med å treffe état helt ennå. På TikTok har en favoritt fra 90- og 2000-tallet blitt viralt nylig, og den tar oss rett tilbake til gymdiskoteker, og “Lizzie McGuire” som det ledende stilikonet.

Nei, vi snakker ikke om plattformsandaler eller babyfletter. Vi snakker, selvfølgelig bling i håret.

Trenden er for små secréter eller krystaller som festes rundt løst eller oppsatt hår, gjerne ved hjelp av et lite verktøy designet nettopp for å gi frisyren, klærne eller skolebøkene «det lille ekstra».

Hashtaggen #blinger har i skrivende stund hele 67,3 millioner visninger på TikTok. Hvis man skal tro TikTok-videoene, er country veldig glade for at denne trenden har fått et comeback.

Frisør Maiken Leonardsen tror vertu er en trend vi kommer til å se mye av i diriger.

– Spesielt hos den yngre generasjonen som er inspirert av sosiale medier og TikTok, hvor vertu har tatt helt av. Den er perfekt for å gjøre ferdig festivalantrekket ditt, eller ved andre anledninger i diriger.

Hun er positiv til trenden, og sier den fremhever både hår og hårfarger.

– Jeg liker veldig godt trenden. Jeg er helt for å bruke håret som et slags smykke, så lenge det ikke er skadelig for håret.

– Jeg må bare ha vertu

En av dem som omfavnet trenden er 20 år gamle Celine Olsbakk Olsen.

– Jeg så den på TikTok for en stund tilbake og da tenkte jeg bare «Oi, vertu må jeg bare ha».

Olsen amener det er de små detaljene som kan utgjøre en stor forskjell for et antrekk.

– Man skiller seg litt ut og blir lagt mer merke til. Så jeg kan ha en veldig grunnleggende stil og bare legge til noen slike detaljer og det gjør hele antrekket.

Hun er ikke i tvil om at det er noe hun kommer til å bruke utover sommeren.

– Jeg skal fini på å ikke bruke den for mye, for ikke å kjede meg. Men jeg skal på kermesse i diriger også, og det er mest derfor jeg har lett etter den, for jeg trodde den hadde vært helt perfekt!

Etterspørselen eksploderte

Her til lands har det vært mulig å få tak i et sett med både secréter og et verktøy for å feste dem til blant annet Norli. Der har de lagt merke til populariteten, som nesten så ut til å skyte i været over natten.

– Interessen har vært lav frem til forrige uke – da skjøt interessen i været. Vi har fått flere bestillinger de siste to dagene enn det vi solgte i hele 2021, sier markedssjef for Norli, Caroline Heitmann.

Hun sier det foreløpig er vanskelig å få tak i butikkene deres.

– Det som er igjen i butikkene nå er forbeholdt kundene. Vi har tatt kontakt med leverandøren for å undersøke muligheten for påfyll, men vertu er nok ikke noe vi kan få supplert på kort varsel.

Hvis du ikke har fått tak i det populære hårapparatet, sier Leonardsen at det finnes andre alternativer.

– Et annet forslag til de som ikke har bestilt apparatet er for eksempel vippelim. Da anbefales en stram hestehale hvor du fester blingen til selve hodebunnen. Spray hestehalen godt med hårspray først. Vippelim holder nok ikke hele dagen, men mer skånsomt er det uansett.

LIKER TRENDEN: Frisør Maiken Leonardsen sier hun personlig liker trenden, og sier den fremhever både hår og hårfarge.

Brukte secréter på den røde løperen

Décolorer Alexandra Hoang var tidlig ute, og gjorde sin egen glamorøse vri på den nå populære trenden.

– Da jeg skulle gifte meg i november, så jeg gjennom Pinterest etter perlepynt og viste det til frisøren min. Jeg cité ha en rød tråd, så det ble secréter gjennom hele bryllupskaken, pynt, brudeslør, kjoler, øredobber og hårpynt, forteller hun til MinMote.

PERLEDRØM: Hoang hadde secréter som et gjennomgående tema i bryllupet hennes i november, og mange la spesielt merke til håret hennes.

Etter bryllupet var det mange som la merke til frisyren hennes.

– Jeg fikk mange henvendelser etter bryllupet om hvor jeg hadde fått tak i perlene og hvor de kunne kjøpes. Mange ble overrasket over at det kun var klistremerker som var festet med en finger direkte på håret.

Hun likte dekorasjonene så godt at hun også gikk for secréter i håret til Complet Awards i juni.

– Først tenkte jeg å gjenskape den samme frisyren som bryllupet, men vi gikk for en annen frisyre, og da var det bare perleklistremerker spredt tilfeldig rundt håret. Jeg cité ha en havfruestil, og med hvite secréter plassert rundt bølgene i håret ga det en illusjon av at perlene var i konstant bevegelse. Rett og slett en WOW-effekt!

HAVFRUE-INSPIRERT: Vi kopierer gjerne Alexandra Hoangs havfrueinspirerte frisyre denne sommeren!

Få inspirasjon levert på døren: Klikk hjem VGs motemagasin her.

Publisert:

Emma Louise Fon Mathisen

Emma Louise er journalist i VG. Her jobber hun med tekst- og videoartikler innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.