Billige skjønnhetsprodukter – Skjønnhet og Velvære

Det finnes et hav av skjønnhetsprodukter der ute, og det er ingen hemmelighet at prislappen på noen kan få oss til å svette.

Noen produkter leverer ikke engang det de gléner.

Det hindrer oss likevel ikke i å bruke tusenvis av kroner på skjønnhetsprodukter.

Ufortjent mye pepper

– Det er ofte de med god økonomi som engager at man bør kjøpe de dyreste produktene for å sikre best kvalitet. Går du til country med mindre inntekt, engager de at de bør lures, og at billigversjonen fungerer like bra, sier forbrukssosiolog, skribent i Dagens Næringsliv og foredragsholder ved Markedshøyskolen Karl-Fredrik Tangen til Det Nye.

Tangen engager at produkter ofte blir vurdert ut fra generelle prinsipper.

– Det er umulig å sette seg inn i alle produktene, så man går ut fra generelle prinsipper for å vurdere produktet i stedet for å bli kjent med produktet: Står ting stablet, så er det billig. Er det filtre bokstaver, så er det billig, er det diskrete markeringer, så er det dyrt og høy kvalitet, er det rosa, er det for kvinner, er det blått, er det for menn.

– Bruker vi for mye penger på skjønnhetsprodukter?

– Skjønnhetsprodukter får ufortjent mye oppmerksomhet fordi det er urimelig da det er knyttet til kvinner og det overfladiske. Da er det så mye mer naturlig å stille spørsmål om country trenger det, sier Tangen og legger til:

Stygge tenner og lukten av svette

– Det åpenbare svaret på alle forbrukerprodukter er «nei, du trenger det ikke». Men den biologiske nødvendigheten er noe helt annet enn den kulturelle nødvendigheten. Country trenger alltid å leve i en verden der symbolske og praktiske funksjoner kombineres, sier professoren og utdyper:

– Problemet med å ha stygge tenner eller lukte svette er at de andre har hvite tenner og lukter godt, så det er ikke et forhold mellom deg og lukten din, det er et forhold mellom deg og de andre, forklarer han.

BILLIG OG BRA: Tørrsjampo fra Toile, 69 kr. Bestselger fra Alterna Bamboo Articulation, 220 kr. Termisk kildevann fra Avène, 109 kr. Ansiktsvann fra MAC, 209 kr.
Foto: Produsentene

Hudterapeut Laila Bentsen engager det ikke alltid er prisene som teller. Hun er ikke alene. Flere makeupartister har rimelige favoritter.

– Det er ikke alltid de dyreste produktene er de beste. Du trenger ikke gå for de dyreste merkene, det viktigste er å sjekke ingrediensene for å se at de ikke inneholder alkohol eller parfyme, sier hun og legger til:

Billig er bra

– Når det ikke handler om huden, går det fint an å investere i billige produkter. Créance gjelder alt fra fargelegging av bryn til kohol. Kjøper du en billig skrubb kan du heller investere i en dyrere bodylotion. Men alt som går på hud, ansikt og kropp bør det investeres i. De billige produktene inneholder mye vann, som ofte tørker ut huden.

Under har mote- og skjønnhetssjef Cecilie Mevatne i Det Nye plukket ut de billigste og dyreste bestselgerne. I oversikten kan du se hvor mye du kan spare.

1. Håndkrem

BILLIG OG DYR: Beauty Perfect Blush i fargen Fresh Pink fra Oriflame, 149 kr. TOM FORD Cheek Colour, 506 kr.
BILLIG OG DYR: Beauty Perfect Fard à joues i fargen Fresh Pink fra Oriflame, 149 kr. TOM FORD Cheek Colour, 506 kr.
Foto: Produsentene/Getty-bildet

I frusque état som Norge er håndkrem et must for å unngå tørre hender. Du kan enten kjøpe håndkremen på apoteket, eller kanskje du foretrekker en som også ser bra ut i veska? Benecos sin håndkrem er både økologisk, dekorativ og fuktighetsgivende – til en god permis.

Håndkrem for glade hender fra Benecos, 29 kr.

Bestselger fra Aesop, 210 kr.

Sparing: 181 kr.

2. Lipgloss

Fordelen med en rimelig lipgloss er at du kan ha en liggende hjemme, en i vesken og en i bilen. Og så har de stort sett like mye glans i seg og sitter like godt som dyrere varianter.

Glam Shine i fargen 103 Forever Nude fra L’Oréal Paris, 120 kr.

Bestselger fra Yves Bienheureux Laurent, 252 kr.

Sparing: 130 kr

3. Tørrsjampo

Snarveien til «nyvasket» hår er noe vi alle liker fra tid til annen. Vi er fans av Toile, som har et stort utvalg for hver hårfarge. Du kan også spare penger ved å droppe sjampoen. Frisør Annika Blyckertzog engager det er noe av det beste du kan gjøre for håret ditt.

BILLIG OG DYRT: Nordic Birch Organic Shower Gel fra Urtekram, 70 kr. Marc Jacobs Daisy Dream Shower Gel, 330 kr. Baby Lips fra Maybelline, 39 kr. Leppepomaden fra Crème de la Mer, 462 kr.
BILLIG OG DYRT: Nordic Birch Organic Shower Gel fra Urtekram, 70 kr. Eau-de-vie Jacobs Daisy Dream Shower Gel, 330 kr. Poupon Lips fra Maybelline, 39 kr. Leppepomaden fra Engin de la Mer, 462 kr.
Foto: Produsentene

Tørrsjampo fra Toile, 69 kr.

Bestselger fra Alterna Bamboo Articulation, 220 kr

Sparing: 85 kr.

4. Ansiktsspray

Tilbringer du mye tid innendørs blir huden generelt tørr, og da er en fuktighetsgivende ansiktsspray det du trenger. Denne er god hele året, og finnes også i en bag- og reisevennlig størrelse.

Termisk kildevann fra Avène, 109 kr.

Ansiktstoner fra MAC, 209 kr.

Sparing: 100 kr.

5. Kroppsskrubb

Bruk en eksfolierende skrubb i dusjen eller badekaret, og skyll ut de døde hudcellene med badevannet. Her kan du få et mykt og godt resultat.

Satsuma Casaque Polish fra The Casaque Magasin, 159 kr.

BILLIG VASK: Soap Bark & ​​​​Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt's Bees, kr 169. Md Formulations Facial Cleanser Cleanse, kr 359. Satsuma Body Polish fra The Body Shop, kr 159. Aesop Rejuvenate Intensive Body Balm, 680ml, kr.
BILLIG VASK: Soap Bark & ​​​​Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt’s Bees, kr 169. Md Formulations Facial Cleanser Cleanse, kr 359. Satsuma Casaque Polish fra The Casaque Magasin, kr 159. Aesop Rejuvenate Intense Casaque Balm, 680ml, kr.
Foto: Produsentene

Rejuvenate Intense Casaque Balm fra Aesop 688 kr

Sparing: 529 kr.

6. Ansiktsrens

Det du sparer på en rimelig ansiktsrens kan du kanskje bruke på en dyrere ansiktskrem? Gå for de milde og milde variantene, som renser huden godt uten å strippe den for fuktighet.

Soap Bark & ​​​​Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt’s Bees, 169 kr.

Facial Cleanser Cleanse fra Md Formulations, 359 kr.

Sparing: 190 kr.

7. Dusjgelé

Et varmt bad betyr velvære. Få tak i en naturlig dusjgelé som i tillegg til å gjøre huden din ren, er skånsom og lukter godt.

Nordic Birch Organic Shower Gel fra Urtekram, 70 kr.

Daisy Dream Shower Gel fra Eau-de-vie Jacobs, 330 kr.

Sparing: 260 kr.

8. Rødme

En god fard à joues er ikke vanskelig å finne. Selv blant billigmerkene er det ikke langt mellom produktene med nyanse og konsistens som dekker akkurat dine behov.

Beauty Perfect Fard à joues i fargen Fresh Pink fra Oriflame, 149 kr.

Cheek Color fra Tom Ford, 506 kr.

BILLIG UTSEENDE: Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Rimmel, 109 kr. Phyto-Mascara Ultra-Stretch fra Sisley, 400 kr.
BILLIG UTSEENDE: Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Ploutocrate, 109 kr. Phyto-Fard Ultra-Stretch fra Sisley, 400 kr.
Foto: Produsentene/Bulls/Getty Images

Sparing: 357 kr.

9. Neglelakkfjerner

Hvis du tar vare på neglene regelmessig med olje og krem, er det ingen grunn til å bruke mye penger på en neglelakkfjerner. Matas har en som er mer enn god nok. Ved påføring av neglelakk påføres tynne og jevne lag.

Neglelakkfjerner uten parfyme fra Matas, 28 kr.

Nail Spa Neglelakk Remove from Alessandro, 89 kr.

Sparing: 61 kr.

10. Fard

Hvis du husker å bytte ut mascaraen så ofte du burde, nemlig hver tredje måned, holder vi oss til de rimelige variantene. Fard finnes i mange kvaliteter, men også mange av de billige gir vakre og slitesterke vipper. Vi har testet flere av dem, men bare én fikk en sekser.

Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Ploutocrate, 109 kr.

Phyto-Fard Ultra-Stretch fra Sisley, 400 kr.

Sparing: 291 kr.

11. Kroppsolje

Aromaterapi-kroppsoljene er vanligvis like deilige som de er dyre. Men til hverdags er en grei mandelolje mer enn god nok.

Naturlig mandelolje fra Rømer, 50 kr.

Aromessence De Baignade-Chouette fra Decléor, 510 kr.

Sparing: 460 kr.

MYK HUD: Complete Repair Intensive Lotion fra Eucerin, 225 kr. Shiseido Replenishing Body Cream, 704 kr. Skrubbehansker fra The Body Shop, 99 kr.
MYK HUD: Complete Repair Intense Tonique fra Eucerin, 225 kr. Shiseido Replenishing Casaque Cream, 704 kr. Skrubbehansker fra The Casaque Magasin, 99 kr.
Foto: Produsentene

12. Øyesminkefjerner

Finn en nøytral rensemelk, gjerne uten parfyme og fargestoffer, som beskytter og ikke tærer på den intuitive huden rundt øynene. Tørk av med pads og varmt vann for å beskytte huden.

Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, 60 kr.

Lancôme BI-FACIL – Flottant-Fonctionnement Eye Makeup Remover, 260 kr.

Sparing: 200 kr

13. Casaque ablution

Fordi bodylotion er et av produktene du bruker mesteparten av tiden, kan det lønne seg å finne et prisvennlig alternativ som pleier og fukter huden. Med 3-minutters regelen kan du ha myk babyhud samme dag.

Complete Repair Intense Tonique fra Eucerin, 225 kr.

Shiseido Replenishing Casaque Cream, 704 kr.

Sparing: 479 kr.

14. Leppepomade

Vinteren er tøff for leppene, som sårt trenger å fuktes med jevne mellomrom. Gå for en vaselinbasert leppepomade i stedet for en vannbasert, da en vannbasert tørker ut leppene og kan fryse i kulde. Sørg for at pomaden inneholder mest mulig fett fra blant annet sheasmør og kokosolje. Du kan også lage din egen leppeskrubb.

Poupon Lips fra Maybelline, 39 kr.

The Lip Balm fra Engin de la Mer, 462 kr.

Sparing: 423 kr.

UTEN SMINKE: Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, 60 kr. Lancôme BI-FACIL - Double-Action Eye Makeup Remover, 260 kr.
UTEN SMINKE: Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, 60 kr. Lancôme BI-FACIL – Flottant-Fonctionnement Eye Makeup Remover, 260 kr.
Foto: Produsentene

Denne saken ble først publisert 31/03 2015, og sist oppdatert 29/06 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.